Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


A Holt Költõk Társaságának ez a 2006-os lemeze, azóta volt egy tagcsere náluk, ugyanis Fodor Zsófi basszer kiszállt (valószínûleg a Dream Theater tribute Universe-t tartotta érdekesebbnek), Kiss Péter mélyel helyette (õ amúgy az Autumn Twilight gitáros/énekese).
A dark rock kategóriába sorolhatóak legkönnyebben, de van egy erõteljes alternatív íz is a zenéjükben, ahogy metal is bõven.
Az énekes/gitáros Krasznahorkai László több idézetet is választott magyar klasszikusoktól (Ady, Petõfi, Arany), de fõként saját szövegeivel járja körbe a szerelmi csalódások és fájdalmas visszaemlékezések témakörét.
Mint a mûfaj kedvelõje, szívesen hallgatom az albumot, de néhány dalnál úgy érzem, nem folynak egymásba a témák, nincs meg az átmenet, a lezárások pedig eléggé esetlegesek.
Nagyon szép, jól sikerült dal viszont az Eszembe jutottál, a kedvencem a lemezrõl.
A Gyönyörûszép vagy igen dögösre vette a figurát, feszes, durva dob-basszus alapozással, beugrik egyik hatásuk, a Cult. A téma a nõ, mint olyan ("Rád vezethetõ vissza minden"). Errõl a dalról van még egy klip is a CD-n, konkrétan egy 2005-ös ecsegfalvai Nightbreed Fesztiválos fellépésrõl.
Hasonló még a Szeretlek téged, ami egy kifejezetten tempós, vidám nóta.
Van egy régi dark hatású, mondhatni Christian Death-re emlékeztetõ dal, az Ébred a város.
A záró Dal címû tétel feloldja a kesergést, a reményrõl, a folytatásról szól. Sokkal több, mint egy dalocska, laza, vidám nóta, élõben is játszák.
A koncertjeik nagyon hangulatosak egyébként, van bennük lendület a színpadon!

www.hkt.hu

-TZ-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!