Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

 

"Nem kispályás" - hangzott el egy jó barátomtól, aki nem zenész, de a zene világában igen jól mozog. Igazat kell, hogy adjak neki. Egy fél Krisztusi élet munkája, a szíve na és a tehetsége köszön vissza a 2009 novemberében megjelent 100% drumming oktató anyagából. Az első kiadás egy szóló CD-t is tartalmaz ami a filmen található zenékből és dobszólókból lett összeválogatva.
A haladó dobosoknak készült anyag az elengedhetetlen bemelegítő gyakorlatokon kívül improvizációs technikák széles tárházát nyitja ki. A módszere tiszta: a téma elmondása után a lassú és gyors bemutatás következik. Külön öröm volt számomra a duplapedálos lábtechnikák bemutatása. A filmen 16 dobszólót láthatunk többkamerás állásból. A magas fokú improvizációs technikájával, kidolgozott szólóival teret enged a játéknak, kihasználja a felszerelése összes elemét. Videóklipjeiben nagyszerű zenészekkel mutatja meg, hogyan is illik a kíséret melletti improvizációs játéka a zenébe.
Az angol nyelvű (magyar felirattal) demonstrációs DVD nem csak a hazai, hanem a nemzetközi színpadon is bármikor megállja a helyét. Olivér fegyelmezett játékára érdemes oda figyelni és sokat tanulni tőle.
Ajánlom a DVD-t mindazon dobosoknak, akik már egy jó ideje alázattal és szorgalommal "viseltetnek" a dobos tanulmányaik és hangszerünk felé, figyelmet fordítanak dobszólóik kidolgozására, önfejlesztésre.
Nem utolsó sorban szeretném felhívni Olivér 2006-ban megjelent Improvizáció, technikai feladatok dobfelszerelésre című kottakötetét (cd melléklettel). Nesztor Iván fogalmazásában: "Ziskó Olivér tankönyve elsősorban az igényes és szorgalmas dobosoknak ad útravalót".

-Nagy Ákos-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!