Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

2016 január 24-én, vasárnap 19 órakor lát majd napvilágot az ősszel megjelenő új Alcohol CD előfutáraként szolgáló friss klip, melyet a frontember, Tóth Sándor “Csövi” születésnapi koncertjén bemutatásra került “A káosz birodalma” című tételhez forgattak.

A mindennapjainkat átható problémákat boncolgató nóta súlyos, de nyomdafestéket tűrő szövegvilága mellé olyan erőszakosabb képi világot kapott, mely miatt a klip nagy eséllyel “18+” korhatár-besorolást kaphat, már megjelenésekor.


www.facebook.com/events/1559154844407984

Az új klip kapcsán Csövi, az Alcohol zenekar basszusgitáros-énekese a következőket árulta el:

"A káosz birodalma" a készülő lemez egyik legsúlyosabb dala mind zeneileg, mind szövegileg. Harapós gitárriff, dallamos refrén és egy kis zúzda is van a dalban. Szövegileg talán a "Semmilyen rendszer" dalunkra hajaz kicsit, de teljesen más köntösben. A mindennapok, az ország a világ helyzete a saját szemszögünkből, amit szerintem jó néhányan magukénak fognak érezni. Aki többre kíváncsi, nézze és hallgassa meg! A klipet a dal mondanivalójára, hangulatára formáltuk, tehát elég "erőszakos" lett, na de pont ilyen napokat élünk."
“Hogyan képes egy – viszonylag fiatal – együttes aktív kezdés után éveken át fennmaradni új dalok, kiadványok nélkül?” Számtalanszor szegezhették eme kérdést az Alcohol zenekarnak az elmúlt pár esztendő folyamán. Különösen mostanság, mióta felröppent az új album híre. A gyakran felvetődött kérdés nyilván nem véletlen, hiszen 2009, a “Házam egy kocsma” CD óta nem készített nagylemezt az időközben – felállását tekintetében - jelentősen átalakult formáció.

Túlzás lenne azt mondani, hogy teljes csend honolt a zenekar háza táján, színpadi aktivitásuk mellett a háttérben számos ötlet felmerült, s ezen időszakban készült el előbb a “Semmilyen rendszer”, majd ezt követte a csapat pályafutásának eddigi legnagyobb, minden várakozást felülmúló sikere, a “Rockhimnusz”. A hazai rock-metal élet színe javából álló neves vendégek közreműködésével készült, töretlen népszerűségnek örvendő dal tavaly december elején lépte túl az egymilliós nézettséget.A többek között Nagy Feró (Beatrice, Bikini, stb.), Vikidál Gyula (P. Mobil, P. Box, MHV, stb.), Rudán Joe (Coda, Dinamit, Rudán Joe Band, stb.) és Gidófalvy Attila (Fáraó, Karthago, Lord, stb.) közreműködésével készült klip sikere azóta is töretlen. Január közepére újabb százezezerrel növekedett a “Rockhimnusz” látogatottsága a legnépszerűbb videómegosztón.

Az Alcohol jelenlegi felállása:

Juhász Gábor “Juro” - gitár
Szentpéteri Viktor - dob
Tóth Sándor “Csövi” - basszusgitár, ének

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!