Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

2016. május 13-án, pénteken jelent meg hazánk elsőszámú folk metal csapatának akusztikus válogatása. A Dalriada „Forrás” című albuma a NAIL Records / Hammer Music gondozásában lát majd napvilágot. A lemez első előzeteseként a “Hajdútánc” akusztikus verziója szolgál, másodszorra pedig a “Téli ének” került publikálásra.



A tizennégy tételes “Forrás” CD-re tizenegy jól ismert Dalriada nóta áthangszerelt, unplugged verziója került fel, vagyis egy csokorravaló -vegyesen késői és korai korszakos- dal átdolgozása a legkülönfélébb stílusokban, de mindvégig akusztikus köntösben; valamint Weöres Sándor “Galagonya” versének megzenésítése (egy későbbi projekt előzeteseként), továbbá két különleges feldolgozás: a “Középeurópai Hobo Blues III” Deák Bill Gyula repertoárjából és a “Bukott diák” Zámbó Jimmy-től. Utóbbi május 9-én, hétfőn debütált a legnépszerűbb videómegosztón.



Ficzek András énekes-gitáros a következőket nyilatkozta a friss akusztikus albummal kapcsolatban:

“Régóta tervezett ötletünk valósul meg a “Forrás” albummal, hiszen az elmúlt években, gyakorlatilag az “Arany-album” óta folyamatosan napirenden volt egy ilyen lemez elkészítése. Ez év elején aztán vettünk egy mély levegőt, és belevágtunk, de akkor már igyekeztünk a lemezre kerülő dalokat, köztük a feldolgozásokat is úgy kiválogatni, hogy igazi érdekességet, különlegességet is hordozzanak a hallgatóság számára. Érdekes volt dolgozni a dalokon, és érdemes fülessel is meghallgatni az anyagot, mert telis-tele van apró kis finomságokkal, kikacsintásokkal, zenei gegekkel.

Nagyon sok stílust érint a lemez, van itt teljesen átértelmezett dal, és akad olyan is, amihez szinte nem is kellett hozzányúlni, csak eljátszani akusztikusan. Véleményünk szerint egy dinamikus, érdekes, és szerethető album született, amely jó szívvel illeszthető -persze különlegességként- a Dalriada sorba.”

A Zámbó Jimmy feldolgozásról:

“Régi adósságot törlesztünk ezzel a felvétellel, mert sosem volt még igazi lírai dal egyik lemezünkön sem, most mindenki megnyugodhat, ezen a CD-n van! A szövege igazán passzol hozzám, ezért is választottuk ki.”

A Középeurópai Hobo Blues III-ról:

“Laura javasolta a dalt, maga a feldolgozás pedig a zenekar közös munkája, és az akusztikus jellege ellenére már-már hard rockosra sikerült. (nevet) Nagyon szeretjük!”

A Weöres Sándor verssel kapcsolatban:

“Weöres Sándor “Galagonya” című verse voltaképp egy másik zenekar, a Gaborgya -vagyis az akusztikus lemezen szereplő gitáros barátunk, Kárpáti Péterrel közös projektem- első elkészült dala, viszont az átfedések, és a részben közös irányvonal miatt szépen felfért a “Forrás” albumra is. Dob és basszusgitár nincs a dalban, van viszont perka Tadeusz jóvoltából, továbbá nagybőgő, hegedű, és akusztikus gitár.”

Az akusztikus Dalriada CD már előrendelhető a zenekar hivatalos honlapjáról. Az exkluzív, limitált digipak formátumú változat mellé egyedi, csak az előrendeléshez beszerezhető póló is rendelhető, illetve az összes korábbi NAIL Records kiadású Dalriada album, kedvezményes áron!


www.dalriada.hu



 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!