Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

ROCK, METAL, BALATON 2016-BAN IS


A RockPart’16 egy különleges, nyárindító meghívóval állt a rock és metal szerelmesei elé. A most bejelentett fellépők hallatán újra érezhető, hogy zúzós, vegytiszta rock/metal programcsomagot kapunk az arcunkba idén nyáron. Mert igen, 2016-ban is 3 napon át tartó őrület lesz a Balaton partján, Balatonszemesen.

Hogy mi állt a meghívóban?
Valahogy így kezdődött: „Kezd velünk a nyarat egy 3 napon át tartó, kőkemény zúzással, hajnalig tartó pogóval és bulival…”
És valahogy így folytatódott: „A bandák, akik majd lázba hoznak, és a koncertek, amikre még a nyár végén is boldog nosztalgiával fogsz gondolni:
APOCALYPTICA – hatalmas show-val érkezik a metál zenei szcénában igazi különlegességnek számító finn virtuóz csapat, hogy nálunk is „terjesszék az igét”.  Amire bizton készülhetünk; a csellisták hat húr helyett, óriási erővel, négy húrral zúznak majd, instrumentális dalaikra és keményebb heavy metal szerzeményeikre az egész fesztivál-hadsereg behódol majd.
ELUVEITIE – érkeznek a folk metal svájci kiválóságai. Aki nem ismerné őket, nevüket egy ősi gael kifejezés ihlette, ’Én a helvéciai’ – amely feliratot egy gael véste fel egy agyagedényre 2500 évvel ezelőtt. Olyan hangszereket hallhatunk élőben megszólalni, mint a tekerőlant, mandola, uilleann duda (jellegzetes ír duda) vagy éppen a gaita (skót duda), mindehhez elementáris energiákat keverve. A melodic death metalt és a kelta népzenét ötvöző banda koncertje igazi csemege lesz.


TESSERACT - az elképesztő hangterjedelemmel bíró Daniel Tompkins, kristálytiszta hangzás, lüktető gitár, dinamikus ritmus és ütemváltások – erre számíthatunk TesseracT-tól, a progresszív metál, a zenei kreativitás brit nagymestereitől.
GAMMA RAY – egy név, egy legenda, egy banda, amely több mint 25 éve áldoz a heavy/speed metal oltárán. Ha valakiktől, akkor tőlük nem kevesebb az elvárásunk, mint a profi hangzás, a tempós, kemény, de egyben dallamos előadás. Ahogy meghalljuk Kai Hansen egyedi hangját és sikolyait, ott kezdődik majd az igazi tombolás.


A külföldi nevek mellett a magyar zenekarokról se feledkezzünk meg, kezdjük a legnagyobbakkal. Magyarország legnépszerűbb rock bandája, a TANKCSAPDA 2015-ben érkezett meg a RockPart színpadára, és idén is megismétlik tavalyi fergeteges koncertjüket.



A fesztivál történetében először lép fel a 30 éve indult, ma is az ország legnépszerűbb heavy metal zenekarának számító OSSIAN, Paksi Endre és bandája is keményen oda fogja tenni magát a jubileum alkalmából.


Végül a legfontosabbak: „Összejövetelünkre várunk a magyar tenger partján, Balatonszemesen! Áldozz velünk a rock és metál Isteneinek június 23-25-ig! Légy az első 500 ember között és kempingezz ingyen a fesztivál helyszínén, hogy egy percre se kelljen eltávolodni a bulitól.”


Tudod, már hol találkozunk június utolsó hétvégéjén?
Persze, hogy Balatonszemesen, a RockPart’16-on! 
Ha még mindig nem ismernéd, a RockPart egy olyan fesztivál, ami után hazatérve már nem leszel ugyanaz az ember. Mert megváltoztat, felszabadít, új barátokkal és feledhetetlen élményekkel gazdagít. Ahogy a hőmérők higanyszála felszökik, úgy indul be a balatoni nyár, úgy indul be június utolsó hétvégéjén a RockPart’16!
2016-ban is Rock, Metal, Balaton, RockPart’16!
http://rockpart.hu/
https://www.facebook.com/rockparthun/?fref=ts


 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!