Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

2016. december 5-én jelenik meg Rudán Joe „Lírák” című új albuma a Hammer Records / Hammer Music gondozásában. A válogatás lemez érdekessége, hogy hazánk egyik legnagyobb rock torkának eddigi zenekaraival előadott, néhány (lemezes) vendégszereplése során elénekelt, valamint a két évvel ezelőtt megjelent szólólemezének legszebb rockballadáiból tartalmaz egy csokorra valót.

A kiválasztott 16 dal a Pokolgép, a P. Mobil, a Mobilmánia, a Dinamit és a Coda repertoárjából szemezget, de korongra került Vedres Joe, Daczi Zsolt és Ángyán Tamás albumáról, valamint az Andrásik Remo-val közösen készített lemezről is egy-egy lírai nóta.



Rudán Joe:
„Tulajdonképpen a feleségemnek köszönhető az egész lemez létrejötte, ugyanis amikor várandós volt, akkor csinált magának egy lassú, lírai számokból álló válogatást, és ezt hallgatta pocakjában a kisbabával. Összeszedett körülbelül vagy harminc könnyedebb nótát a repertoáromból, az elmúlt néhány évtized során kiadott és hivatalosan eddig még meg nem jelent hanghordozókról, anyagokból. A barátnőinek is adott egy-egy ilyen CD-t, úgyhogy közkézen jártak ezek a lemezek. Szóval, innen jött az ötlet, hogy ki lehetne adni egy ilyen jellegű albumot. A válogatás során próbáltam úgy szelektálni, hogy minden korszakomból szerepeljen dal, és szándékosan karácsony előttre időzítettük a megjelenést, egyrészt a nóták jellege miatt, másrészt mert a lemez utolsó száma a „Ne engedd elmenni a mamát” című P. Mobil nóta, a hangulatából adódóan. Kapott egy remastert az anyag, hogy a dalok nagyjából egyforma megszólalásban, dinamikában, egységes hangképpel kerüljenek a korongra.”

Az elegáns, ünnepi hangulatú digipak kivitelben megjelenő kiadvány frontoldala a legendás hangú frontember barátja, Balter József festőművész által készített olajfestmény reprintje.

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!