Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Már a lemez borítója is sokatmondó! És a belbecs sem kevésbé kritikus. Egy igazi konceptlemezzel van dolgunk, ami több helyen is élesen kritizálja imádott államunkat, az egyesültet. De még mielõtt belemélyednék a lemez elemzésébe, röviden nézzük át, hogy mi minden elõzte meg a 4-es lemezt. Egy EP, két lemez, számos koncert- és turnésorozat (szigorúan elsõvonalas metalbandákkal) után a 2004-es Gone Forever-rel lettek szélesebb körben is ismertek. Zenéjükben sikeresen ötvözik a trash, a hardcore és a tradícionális metal elemeket. A színesbõrû Byron Davis öblös brutál énekéhez a két gitárt pengetõ Coyle tesók énekdallamait nyugodtan nevezhetjük a GF védjegyének is akár. Kétségkívül, a lemezt követõ Machine Head-del történõ közös turné tökéletes döntés volt. Majd jött egy Slayer, Slipknot túrát követõ önálló kör, aztán irány a stúdió!

Már a lemezindító dal megadja az egész lemezt körüllengõ komor hangulatot. Elég csak a címre tekinteni: The end of the World. Na paff, ez igen! Vastag gitárok, Byron üvöltései kontra tiszta ének, plusz a kedvencem: szigorú 2/4 dobalap + kõkemény zakatolás! Ez utóbbi szerencsére több számban is felbukkan, igazi úthenger feeling. Aztán ott a Lonely Dead, zeneileg, szövegileg abszolút nyerõ. Na de a kedvenc az a To the fallen Hero, ami szövegében ismét nagyot hoz. Na de hát igazából a refrén az, amitõl dob egy hátast rögtön az ember. Gyönyörû!!! Abszolút koncertfavorit, igazi közönségénekeltetõs dal. "This is an oath to the fallen Heroes, This is an oad to the ones we lost" Felejthetetlen. Az egész lemez legkritikusabb tétele a címadó Constitution of Treason, ahol már a megkérdõjelezhetetlen konklúzió is megszületik: "We are the traitors of our own kind", azaz a saját fajtánk elárulói vagyunk.

Mindegyik dal rendkívül epikus, ne is keressünk 4 perc alatti számot, viszont 6-7 perc körüli himnuszokat annál inkább fellelhetünk, ami egyáltalán nem baj. Persze nem hiányozhatnak a gitárszólok sem a dalokból, amik megint csak emelik az amúgy is magas színvonalat. Egyébként három fejezetre van osztva a lemez, ami a következõképpen néz ki: I. Twilight of Civilization (1-3 track), II. In the darkest hour, there was one (4-7 track), III. Devolution (8-10 track). Ajánlom mindenki számára a szövegkönyvben való elmerülést, tényleg érdekes! Összefoglalva: léggitárt a kézbe, az Árulás alkotmányára fel!

www.godforbid1.com

Csabi

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!