Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

 

A Tribute zenekarok korát éljük. Valószínűleg eddig is voltak, de mostanra szinte minden külföldi előadónak van "magyar megfelelője".
Első kérdésem a szokásos, mivel reménykedem abban, hogy egyszer valaki egy jó kis sztorival áll elő.Szóval: Miért pont Billy Idol?

Vámos Zsolt:
Mert szeretjük, és senki nem játssza. Valószínűleg azért, mert könnyed rockzenének tűnik, amit szinte mindenki ismer, de szakmailag olyan felkészültség igényel, ami már erősen szelektálja, hogy ki meri eljátszani ezeket a dalokat.
Gondoljunk csak a gitártémákra, vagy az egész hangszerelésre. Továbbá Sipos F. Tamás érdekes színt ad neki... Persze ezen kívül más előadók dalait is előszeretettel adjuk elő.

Sipos F. Tamás: "Én kiegészíteném azzal, hogy a mi esetünkben nem "cover" bandről van szó, aki teljes egészében és külcsínben is az eredeti előadót majmolja, hanem amellett hogy Billy dalokat játszunk főképpen, más előadók nótáit is nyomjuk.
S csak két éve vettük fel ezt a nevet, leginkább azért, hogy tudatosítsuk, milyen típusú zenét ad elő a zenekar.
Gary Moore, Him, Midnight Oil, Dave Stewart, Marilyn Manson, Uriah Heep, Bryan Ferry szintén szerepelnek a listán, valamint érdekesebb Exotic dalok is.
Ezek a nóták aztán mégis egységet alkotnak, mert mi játsszuk és én éneklem őket.
Meglehet hogy sokan szkeptikusak, de az idő minket igazol, ahová eljutunk, masszív elismerésben van részünk.

Lehet, hogy én vagyok tájékozatlan, de ez az első tribute zenekar, ahol ismert zenészbe futok bele,gondolok itt Sipos F.Tamásra. Ez azért sokat dob a zenekar "eladhatóságán", ugye?

Vámos Zsolt: Egyáltalán nem. Sokan "Sipit" egészen más műfajjal azonosítják a szóló karrierje kapcsán, így folyamatos nehézséget jelent, hogy megértessük akár a közönséggel, de leginkább a szervezőkkel, hogy a mi esetünkben egészen más zenéről és stílusról van szó.
Egyébként a zenekarban szinte mindenki ismertebb arc, mindannyian hosszú évek óta toljuk a rock and roll-t ismert produkciókban.

Sipos F. Tamás: Az hogy ebben a műfajban Mo-n nincs pénz, az is bizonyítja, hogy nehéz olyan menedzsert, vagy irodát találni, aki foglalkozna vele. Ehhez szerelem és elhivatottság kell, olyan elán, amivel mi előadjuk a műsort a koncerteken.

2003 óta létezik a zenekar. Merre jártatok? Budapesten, vidéken, fesztiválokon?

Igen. Ebben a sorrendben...

Feltételezem, hogy a zenekar tagjai máshol is zenélnek. Mesélnétek erről?

Vámos Zsolt: Én személy szerint 10. éve vagyok tagja a Bon-Bon együttes élő zenekarának,
2010 Januárja óta tagja vagyok a HARD együttesnek is, melynek most jelent meg a lemeze Amerikától Japánig több európai és ázsiai országban is.
A 90'-es évek elején tagja voltam a Napoleon Boulevard együttesnek is, amely most 20 év kihagyás után ismét aktív állapotba került.
Saját zenekarom - a Tears Of Yesterday - debütáló lemezén jelenleg is dolgozunk, melyet szintén külhonban szeretnénk megjelentetni.
Mindezeken kívül a Vígszinházban is dolgozom, az egyik vígjátékban kell egy akusztikus gitárral végig kísérni az egész darabot flamenco stílusban, mivel spanyol szerző darabjáról van szó. Ebben a műsorban Lukács Peta barátommal ketten váltjuk egymást előadásonként...
Rólam részletek itt: www.vamoszsolt.eoldal.hu

Lőrincz Viktor: Én mostanában leginkább stúdiózok, valamint basszusgitár játékomat fejlesztem, különböző ismert és kevésbé ismert művek basszusgitár átiratain dolgozom.
Több produkcióban való közreműködésre is felkértek, de a nemrég született kislányom és munkám mellett most nem vállalok sokat.
Bővebben rólam részletek itt: www.myspace.com/lorinczviktor

Profán a kérdés,de nem hagyhatom ki. Azért alapítanak zenészek tribute zenekart, hogy valamivel pénzt is keressenek?

Vámos Zsolt: Igen....Nem, nem, nem, ebből nem nagyon lehet pénzt keresni, legalábbis nem gyakori, itthon biztosan nem.
Az anyazenekar, illetve a stílus szeretete és érdekessége miatt döntenek e mellett. Valamint általában olyan bandákat választanak az előadók, akik valamilyen szinten meghatározták az egész zenei gondolkodásukat, példaképként folyamatosan jelen voltak az életükben, vagy egyszerűen azért, mert érdekes kirándulást
jelent más műfajban.

Milyen sűrűn léptek fel ezzel a formációval? Mekkora az igény rátok?

Vámos Zsolt: Kevés fellépésünk van, rendszeresen havonta az Old Man's-ben, ezenkívül időnként beesik egy-két egyéb fellépés is.
Hogy az igény mekkora ránk, azt nem tudjuk, mert manapság ez ilyen szinten nem tud kiderülni... Továbbá a zenekarunk mellett nincs semmilyen szervező, vagy iroda, aki felvállalná a szervezési feladatokat, emiatt igen "keservesen" mennek a dolgok...

Tervek nyárra?

Kirándulás, sportolás, fürdőzés, táborozás, berúgás, rock 'n roll... semmi konkrétum...

http://www.myspace.com/billyidoltributeband

-Boltsek Andrea-

[2010. március]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!