Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

 

4 éve alakultatok. Hogy látjátok? Mennyire ismerik illetve rajongják a KISS-t Magyarországon?

Magyarországon sajnos nem alakult ki nagy rajongóbázisa a KISS-nek. Nem úgy mint akár Németországban vagy a Cseheknél, de egész Európát is említhetném.
A KISS teltházas koncerteket csinál Európában, bárhová is mennek, Magyarország ez alól egy picit kivétel. Reméljük a máj 28-ai KISS koncert erre rácáfol és megtelik a Sportaréna.

Létezik egy másik Kiss tribute formáció is. Milyen a kapcsolatotok?

Baráti kapcsolatban vagyunk Váry Zoliékkal, heti szinten hívogatjuk egymást telefonon, megjelenünk egymás bulijain. Valójában összetart bennünket a KISS iránti rajongásunk. A féltékenység legkisebb szikráját sem fedeztük fel egymásban, egy család vagyunk. Ők a lehetőségeikhez képest patronálják a bandát. Az utóbbi hónapokban nem volt KISS Forever buli Magyarországon, ahol ne hangzott volna el az Ace is God zenekar neve is. Egy - egy nótánál felhívtak a szinpadra vokálozni, ez nekünk nagy dolog. Volt egy szuper jó közös bulink is a Crazy Mamában, december közepén.

Mennyiben befolyásolja a Ti "hitelességeteket",hogy nem vagytok kifestve?

Négy évvel ezelőtt, mikor a zenekar útnak indult, az volt a koncepció, hogy Ace Frehley zenéjét fogjuk népszerűsíteni. ( Ace, a KISS első legendás szólógitárosa volt. ) Persze ahogy telt az idő, bevettünk a műsorba KISS dalokat is. Nem bírtuk megállni, hogy a kedvenceinket ne játszuk el. ( A közönség is igényelte a KISS melódiákat, mint a Detroit Rock City vagy az I Was Made For Loving You, de más híres dalokat is említhetnék. ) Ma már több KISS dalt játszunk, mint Ace-t. Tehát mi valójában KISS - Ace Frehley tribute vagyunk, amibe belefér az is, hogy ne fessük ki magunkat. Ebből a megfontolásból nem hátrány, hogy a maszkokat nem vesszük fel...
Egészen addig a napig, mikor majd igény mutatkozik arra, hogy teljes kosztümben és maszkokban játszunk. Akkor meg fogjuk tenni. A KISS Forever is így indult valahogy, mint mi. Ők is csak évek múltán vették fel a teljes harci díszeket, ha jól emlékszem.
Egyébként,csak a plusz információ kedvéért, a KISS a nyolcvanas években, pontosabban 1983-tól 1996-ig nem játszott kosztümökben és sminkekben. Úgy néztek ki, mint bármelyik glam-rock csapat. Így mi is mondhatnánk, hogy a nyolcvanas évek KISS Tribute-je vagyunk. ( De nem mondjuk, ha-ha-ha! )

Milyen lehetőségei vannak egy tribute zenekarnak? Hogy történik nálatok a koncertszervezés illetve a zenekar promótálása?

A tribute bandáknak ma nagy divatja van. Egymás után alakulnak az ilyen típusú zenekarok. Igazából van rá igény. Azonban bulikat szervezni nagyon nehéz, ismeretlenül, szervezőkhöz, klubokba bekopogtatni, sehol sincs esélyed. Nagyon kevés helyen adnak lehetőséget fellépésekre.
Eddig szerencsénk volt, jó helyeken játszhattunk, klubokban, nagy fesztiválokon egyaránt. Külföldre is kijutottunk. A Cseh Köztársaságban ( Prihrazy ) játszottunk, ahol a fesztiváldíjat mi hozhattuk el. ( Dobrota - Fest ) Az idén is várnak minket. Természetesen ott leszünk. Ezzel az egésszel azt akarom mondani, hogy idáig, gyakorlatilag koncepció nélkül találtunk rá helyekre, ahol játszhattunk. Ez évtől viszont komolyan a kezünkbe vettük a banda koncertjeinek szervezését, remélem sikerrel.
A promótálás szinte kizárólag, csak az interneten keresztül működik, legalábbis egyenlőre.
A bandának saját website-ja van: http://www.aceisgod.hu és fent vagyunk több közösségi oldalon is. Ezeken a helyeken hírdetjük meg a koncertjeinket.

Milyen a zenei múltatok? Játszottatok "rendes" zenekarban is?

Igen, van "rendes" zenei múltunk. Mindannyian tanultunk zeneiskolában, illetve zenetanárnál.
Mind a négyen játszottunk más stílusú és típusú bandákban. Gabi és Gergő 2002 és 2004 között saját progresszív zenét illetve Pink Floyd feldolgozásokat játszottak közös zenekarukban, a banda neve "Ages" volt. Gabi játszott még blues zenekarokban. Bulizós, rock and rollos zenéket is előadtak. Gergő meg kívánja jegyezni, hogy az "Ages" óta ez az első komoly és működőképes bandája, melyben nagy energiával és lelkesedéssel dolgozik. Super G. kb egy évtizeddel ezelőtt a "Message", "Cathouse" és "We" formációkban játszott. Rockzenét nyomtak. Jómagam pedig a "Hemendex" zenekarban kezdtem, már ott is KISS-t próbáltunk előadni, de túl messzire nem jutottunk. 2001-től az "Életjel"-ben játszottam, saját new wave-szerű zenéket. Az unokatesóm ( Obora Miklós ) szerezte a dalokat. Amolyan családi vállalkozás volt, mert az öcsém ( Váczi Zoltán ) is tagja volt a zenekarnak. Majd jött az "A-Z", 2004-től. Testvéremmel alapítottuk. Kellemes funk-rockot játszottunk az ő szerzeményei alapján. ( Jogutódja a "Solingroove". ) Azonban az első, igazi bandám az "Ace is God". Super G-vel kezdtük el, 2006-ban, amelyben azóta is dolgozunk, töretlen lelkesedéssel.

Milyen terveitek,vágyaitok vannak az Ace is God-al? Csak hobbi zenekar vagy vannak komolyabb álmok is?

Hobbi zenekarnak indultunk, de mára komoly terveink vannak. Szeretnénk legalább annyi bulit nyomni, mint a Cry Free ( Deep Purple Tribute ) vagy a KISS Forever Band. Megismertetni ezt a nagyszerű zenét mindenkivel. Ezért dolgozunk, ezért küzdünk meg minden egyes fellépésért, mert véleményem szerint ez a siker titka, komolyan dolgozni, próbálni hétről hétre és tenni a dolgunkat. Szerintem, ha ezt egy banda szem előtt tartja, a siker nem maradhat el!

Hol láthatunk benneteket legközelebb?

Március 27-én a Filterben. ( VII. Almássy u 1. ). Egyenlőre ez a két lekötött bulink van erre a két hónapra, ha valakit érdekelnek a koncertjeink a honlapunkon tájékozódhat újabb fellépések után, mert mindig felrakjuk a soron következő eseményeket.

http://www.aceisgod.hu

-Boltsek Andrea-

[2010. március]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!