Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A tribute és a cover zenekarok korát éljük. Nektek is felteszem a kérdést. Miért? És miért Blondie?

Nem egyszerű a kérdés...
Tribute talán azért, mert idáig a csapat minden tagja olyan zenekarokban játszott, ahol a saját zene került előtérbe. Ez most egy zenei kirándulás az életünkben, amit mindannyian élvezünk.
Hogy miért pont Blondie? Elsősorban azért, mert az énekesnőnk mind kiállásában, mind előadói stílusában jól hozza a hasonlóságot az anyazenekar énekesnőjével, ami a tribute zenekarok egyik legfontosabb ismérve.
Emellett persze zeneileg is érdekesnek tartjuk a Blondie munkásságát. Slágereik alapvetően egyszerű daloknak tűnnek, de mindegyikben van valami "plusz", valami extra, amitől megunhatatlanok és érdekesek, zenész-füllel is. A Blondie a 70-es évek közepétől van jelen láthatóan az amerikai zenei életben, számos világslágerük volt az évek során és jelenleg is atkívan koncerteznek. Idén új lemezzel rukkolnak elő, kíváncsian várjuk!

A honlapotok alján szerepel a tribute band definiciója,viszont az utolsó mondat szerint: "Tevékenységük azonban nem feltétlenül korlátozódik a kiválasztott előadó dalainak játszására, előfordul, hogy egy idő után saját zenéket is írnak." Ti is ezt a jövő szánjátok magatoknak?

Igen! Annyiban mégis más a helyzet, hogy mi egy kicsit beelőztünk... Eddig játszottunk elsősorban saját zenéket. A Blondie Tribute mellett is természetesen folytatjuk a dalok írását, előbb-utóbb kibújik a szög a zsákból!

Mit tudhatunk a jelenlegi tagok előéletéről. Ki, merre zenélt?

Ahogyan már az előzőekben is említettük, egyikünknek sem ez az első zenekara. Mindannyian jártunk már sokféle színpadon, különböző zenekarokkal... Útjaink időnként keresztezték egymást, időnként szétváltak...
Csapó Laci 1984-86 között a Hammersmith-ben, 1991-93 a Vejnemöjnemben püfölte a bőrt, majd 2004-2007-ig a ReneGod-ban játszott és 2009-ben csatlakozott a Blondayhez.
Bozsik Charlie szintén sokfelé megfordult pályája során,1986-90-ig a Kortársakkal játszott, 1992-96-ig szintén a Vejnemöjnen-ben, 2002-2005-ig a Blackberryben pengetett, 2006-2007-ben a ReneGod tagjaként tűnt fel a különböző koncerthelyszíneken, a 2009-es évet már ő is a Blonday-jel zárta. Király Laci a ReneGod-ot tartja a legfontosabbnak, ahol 2004-2008-ig aktív szerepet vállalt, és nem titok: 2008-ban az ő fejéből pattant ki az "ötlet" a Blondie Tribute létrehozására. Így született meg a Blonday...
Soós "Hammond" Norbi 6 éves kora óta játszik billentyűs hangszereken, annyi zenekarban játszott már, hogy 3 oldal sem lenne elég felsorolni. Jelentősebbnek a jelenleg is futó Médiumot és a Trans Expresszt tartja, de időnként beugrik más zenekarokba is.
Erdei "JazZ" Jázmin anno hangszeresként kezdte - még az oviban. Klasszikus zongorát tanult hosszú éveken keresztül, de kiapadhatatlan kíváncsisága más hangszerek felé is elvitte. Énekesként is végigkóstolt szinte mindent, amit lehetett, mielőtt letette a garast a rockzene mellett... (musical, rock, pop, jazz) Persze ez nem jelenti azt, hogy időnként nem lehet rávenni egy kis standard jazz-éneklésre, sőt! :)

Milyen a közönség visszajelzése? Mennyire ismerik Blondie-t Magyarországon?

A visszajelzés a koncerteken abszolút pozitív, egyik koncert után jön a másik és az arcokról leolvasható a nosztalgikus hangulat: Sokan szerettek volna anno elmenni egy Blondie-koncertre... Jellemzően: A 30 fölötti korosztály többsége ismeri ezt a zenekart.

Lehet-e tribute zenekar esetében tervekről beszélni?

Természetesen. Folyamatban van külföldi koncertkörút szervezése a hazai koncertek mellett. Elsősorban fesztiválokon, klubokban játszunk majd, a pontos dátumokról és helyszínekről a honlapunkon fogunk tájékoztatást adni, folyamatosan.
A tribute műfaj szerencsés abból a szempontból, hogy elkerüli a szakmai féltékenység a többi zenekarral szemben. Jó kapcsolatot ápolunk több más tribute és cover zenekarral, velük együtt tervben van egy tribute-válogatásalbumon való szereplés, ehhez mi már fel is vettünk stúdióban két dalt, a Call me-t és Sunday girl-t, ami a neten is megtalálható. A visszajelzések abszolút pozitívak.

Merre láthatunk, hallhatunk benneteket a közeljövőben? Nyári tervek?

Legközelebb 2010. március 13. Soho London, Budapest .Közös koncert a Joyride Band-del (Roxette Tribute)

2010. március 20. Szilvuplé, Budapest
2010. március 26. JAM Klub, Tiszaújváros
2010. április 03. Négykettes Rocksziget, Dunaújváros

Kora tavasztól pedig itthon és külföldön egyaránt láthatóak-hallhatóak leszünk, ahogy már említettük, az aktuális koncerteket a honlapunkon lehet leginkább nyomon követni: www.blonday.eoldal.hu

Köszönjük szépen a beszélgetést!

-Boltsek Andrea-

[2010. február]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!