Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Már csak pár nap van az idei VIII. Keep Wiseman Alive koncertig. Ennek kapcsán kérdeztük Molnár Mátét, a Wisdom "atyját" az elmúlt egy év tapasztalatairól, jövőre vonatkozó terveikről.

Túl vagytok egy sikeres európai turnén, egy fesztiválokkal tűzdelt nyári szezonon, egy magyarországi koncertkörúton, gőzerővel készültök az év záróbulijára. Mennyire volt megterhelő számotokra ez a pörgés, hiszen emellett még dalokat is írtok. Jutott -e idő pihenésre, kikapcsolódásra?

Azt kell mondanom, hogy sajnos ez az év fele annyira sem volt megterhelő számunkra, mint az előző kettő. Persze még így is sok minden történt velünk, de az elmúlt két év eseményei sokkal nagyobb elfoglaltságot predesztináltak erre az évre is. Igaz, hogy tavasszal volt egy európai turnénk, de kevesebb nyári fesztiválon tudtunk fellépni, mint ahogyan azt előzetesen vártuk, és az őszre tervezett közép-európai turnénk is elmaradt. Viszont így 3 év után végre újra itthon tudunk turnézni, és úgy érzem ez nagyon jól is jött.

Maradjunk egy kicsit kis hazánknál. A Dalriadával, és az Tales of Eveninggel léptetek fel több nagyvárosban. Hogyan értékeled ezt, hiszen a Wisdom évekkel ezelőtt turnézott utoljára Magyarországon?

Mondhatom, hogy nagyon jól érezzük magunkat. Olyan szeretettel vár minket a közönség mindenhol, hogy nem is értem eddig miért hanyagoltuk az itthoni koncertezést! Persze nem szándékosan nem turnéztunk itthon, hanem a kinti lehetőségek ezt megakadályozták, de most nagyon jó megint hazai közönségnek játszani. Ráadásul remek a hangulat is a 3 zenekar között, úgyhogy minden a legnagyobb rendben.

A rajongókat hideg zuhanyként érte a hír, hogy Balu távozott a zenekarból. Benneteket is váratlanul ért, vagy fel tudtatok rá készülni?

Váratlanul ért, bár voltak jelei hogy Balu nem annyira érzi át a zenekarosdit, mint mi. Mondjuk Balu sosem az érzelmi kitöréseiről volt híres, így különösebb arra utaló jel nem volt, hogy be szeretné fejezni a dobolást. Azt tudtuk, hogy a sport a másik nagy szerelme, magyar válogatott szeretne lenni, úgyhogy most arra koncentrál. Nem volt jó ezzel a turné előtt 1 hónappal szembesülni, de tiszteletben tartottuk a döntését, és megoldottuk a helyzetet.

A hazai turnét már a régi -új dobossal, Kern Péterrel játszottátok végig. Beugróként, vagy állandó tagként számíthatunk rá?

Minden jel arra mutat, hogy beugróként. Sajnos a Wisdom nagyon sok elfoglaltsággal jár, sok mindent kell áldozni miatta, és ő most pont olyan szinten tart a saját vállalkozásában, ami nem engedi meg ezt az áldozatot. Azt beszéltük meg, hogy a turné után egyeztetünk a jövőről. Mi közben azért nyitott szemmel járunk, és szerencsére bőven akad jelentkező dobos is!

November 8.-án lesz az év legnagyobb bulija a Barba Negrában. A rajongóktól rengeteg javaslatot kaptatok arra a kérdésre, kit látnának szívesen vendégzenekarként. Miért a svéd The Poodlesre esett a választás?

Örülök, hogy az év bulijának titulálod! Nekünk mindenképp az, de jó érzés, ha más is így gondolja. Rengeteg ötletet és javaslatot kaptunk, amikor megkérdeztük a neten az embereket, és ezt így utólag is nagyon köszönjük. Köztük volt a The Poodles is, akikre már mi is gondoltunk, úgyhogy felvettük velük a kapcsolatot és elindult az egyeztetés. A Keep Wiseman Alive híre előzetesen már eljutott hozzájuk, hallottak a tavalyi sikerről is, így jó pozícióból kezdhettük a tárgyalásokat, és sikerült is megegyeznünk. Egyfajta zenekari közös kedvenc a The Poodles, mindannyian nagyon szeretjük a zenéjüket, úgyhogy hatalmas élmény lesz együtt játszani. Amúgy 2011-ben már majdnem összejött egy közös buli velük, csak akkor valamilyen oknál fogva elmaradt a koncertjük. Remélem most semmi nem fog  közbejönni,és mindenki elégedett lesz, legfőképp a közönség.

A másik vendégetek az osztrák Dragony. Őket szintén közkívánatra hívtátok meg, vagy a ti döntésetek volt?

Ötletként az ő nevüket is beírta valaki, de az első körökben még nem gondoltunk rájuk. Több terv is volt, de vagy időpont problémák voltak, vagy nem tudtunk megegyezni, vagy más okok miatt nem tudták vállalni a fellépést. Így szép lassan eljutottunk a Dragony-ig, és végül mellettük döntöttünk. Amellett, hogy nagyon jó zenekar, mélyen benne vannak az osztrák metál életben, és már a kinti közös bulikat szervezik tavaszra. Szóval még kapcsolatnak sem lesz rossz.

Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy idén Fabio Lionet is láthatjuk, hallhatjuk. Ezt hogyan sikerült megszervezni?

Tavaly ez már létre kellett volna jöjjön, de akkor ismeretlen okból lemondta a fellépését a Vision Divine, ahol Fabio énekel. Fabio végül külön sem jött el, így a nagy találkozás elmaradt. Ez megmaradhatott benne, mert idén ő jelentkezett, hogy biztosan szabad lesz a koncert időpontjában, és mit szólnánk, ha bepótolnánk a tavaly elmaradt közös produkciót. Természetesen azonnal igent mondtunk, és bíztunk benne, hogy most minden a tervek szerint fog alakulni. Eddig ez így is van, megvan már a repjegye is, úgyhogy minden jel arra mutat, hogy egy újabb álmunk fog valóra válni november 8.-án. Több dalt is elő fogunk adni közösen, reméljük mindenki nagy örömére.

A Wisdom évről évre valami meglepetést, újdonságot tartogat a közönségnek. Idén is számíthatunk valami hasonlóra?

Mindig próbálunk valami pluszt nyújtani, főleg ezeken a koncerteken, ami aztán hol nagyobbra sikerül, hol kisebbre. Ki hogy értékeli. Van, akinek nagy öröm pl. olyan dalainkat hallani élőben, melyeket sosem adtunk még elő, és csak azon a koncerten hallható, de van, akinek ez semmit nem jelent, mert csak a „slágeresebb” dalaink érdeklik. A látványból is mindig megpróbáljuk a maximumot kihozni, ami az erőnkből telik, és van akinek bejön, van akinek nem. Most is új látvánnyal, új show-val készülünk, és biztos lesz, aki el lesz ájulva tőle, meg olyan is, aki fanyalogni fog. Mi mindenesetre mindent meg fogunk tenni, hogy mindenki jól érezze magát, és ez a lényeg.

Tekintsünk egy kicsi előre. Mikor számíthatunk új lemezre?

Most úgy néz ki hamarabb, mint gondoltuk. Vannak ajánlataink, hogy bizonyos időpontokra megjelenhetne a lemez, és akkor jó dolgok fognak történni velünk. Nem tudom még, ezeket a KWA után szeretnénk átbeszélni. Ami szinte biztos, hogy lesz 2015-ben új Wisdom lemez.

Adja magát a következő kérdés, mi újság a videóklipetekkel?

Gondolom most a már több mint 2 éve készülő Take Me To Neverland klipünkre gondolsz. Állítólag az utolsó simításoknál tart a rendező már, láttuk is a legutóbbi fázist, marha szép lesz, ha egyszer kész lesz. Direkt nem is promótáljuk már, talán majd, ha a kezünkben lesz. De akkor meg minek promotálgassuk, meg fogjuk jelentetni, amilyen hamar csak lehet. A KWA-ra akartuk kihozni, ez már biztos nem fog összejönni, de karácsonyi ajándék még lehet belőle.

Jövő évi terveitekről mondanál valamit?

Terv az van bőven, de sajnos nagyon sok minden az új lemeztől függ. Tavaszra vannak turné felkéréseink, de ezt is a KWA utánra hagytuk majd eldönteni. Az elsődleges kérdés a lemez megjelenési időpontja lesz (mondjuk ahhoz még a lemezt is el kéne készíteni, aztán hozzápasszintjuk a többi dolgot. 2 hét múlva már többet tudnék erről mondani. Vannak már nyári fesztiváljaink is melyek közül az egyik biztosan hatalmas élmény és lehetőség lesz, de erről még nem beszélhetek. Szóval a jelenlegi terv: rövidebb tavaszi turné, nyári fesztiválok + lemezmegjelenés, komolyabb őszi turné a lemez bemutatásával. Ja és egy klip a lemezmegjelenés előtt, nem pedig 1,5 évvel utána, mint most.

Végül, de nem utolsósorban a Rock Gyémántok, és minden Wisdom rajongó nevében kívánunk Balunak sok sikert a továbbiakban, sportban, munkában, magánéletben egyaránt. Élmény volt ez a 6 év. KÖSZÖNJÜK BALU!
Máténak köszönöm az interjút, találkozunk november 8.-án este 19 órakor a Barba Negrában!


-Metalanyu-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!