Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Az utolsó puzzle-darab is a helyére került a fesztivál idei programjában: 9 külföldi rock/metál nagyágyúval és számos magyar zenekarral együtt várjuk június igazán zúzós utolsó hétvégéjét Balatonszemesen! 3 nap, 3 színpad, végtelen őrület 2016-ban is: Rock, Metal, Balaton, Borsodi RockPart’16!




Az Európa minden részéről érkező fellépőknek köszönhetően tobzódhatunk a metál különféle műfajaiban. Hallhatunk heavy metált csellón játszva a finn virtuóz Apocalyptica csapatától, Svájcból érkezik a melodic death metalt és a kelta népzenét ötvöző Eluveitie. A brit progresszív metált a TesseracT hozza el nekünk a Balaton partjára, a több mint 25 éve zenélő Gamma Ray tagjai pedig a német heavy/speed metál legendás képviselőiként lépnek színpadra.
Németországból látogat el hozzánk a metalcore-ban utazó Caliban együttes, akik az idén márciusban megjelent tízedik, Gravity című stúdióalbumukról is biztosan mutatnak katartikus pillanatokat ígérő dalokat. Emlékezetes és hidegrázós momentumokra számíthatunk akkor is, amikor a holland szimfonikus zenekar, a Delain énekesnőjének, Charlotte Wessels-nek orgánuma visszhangzik majd a balatoni nyári éjszakában.


További erősítés várható északról a finn thrash metált fiatalos lendülettel közvetítő Lost Society fellépésével. Legújabb albumukon, a Braindead-en a 80-as évek thrash és crossover hangzása uralkodik. Darth helyett ezúttal inkább Death (Metal) Vader fogja lázba hozni a Borsodi RockPart közönségét, hiszen a két évtizede töretlen népszerűségű lengyel formáció hozza színpadra legújabb Impressions In Blood albumának anyagát.
Szombat éjjel a holland szimfonikus black metal banda, a Carach Angren teszi fel az I-re a pontot. Legendákon és szellemtörténeteken alapuló dalaikból, valamint tavaly megjelent This Is No Fairytale albumukból számíthatunk egy kemény ízelítőre.


Természetesen a magyar zenekarok is teljes erőbedobással készülnek a nem mindennapi balatoni hétvégére! Több mint harminc együttes fogja képviselni a hazai rock és metál színteret. A Rohadék Rockcsempész turnét pörgető Tankcsapda idén sem hiányozhat a repertoárból. A rock katonák szintén felsorakoznak Balatonszemesen, hiszen a 30 éves jubileumot ünneplő Ossian is velünk tart. Repkednek majd a levegőben a Varázsszavak Kowalsky meg a Vegával, és óriási bulit csap többek között a Road zenekar is.
Nem kisebb esemény vár ránk ugyancsak a Borsodi Rockpart’16 keretében, mint a Wacken Metal Battle magyarországi élő döntője napi két (összesen hat) zenekar részvételével. Az országonkénti győztesek fellépési lehetőséget kapnak a világ egyik legnagyobbjának számító Wacken Open Air 2016-os metálfesztiválon.
Metálvillákat a magasba, söröket a kezekbe, jövő héten találkozunk! Kapcsoljatok rock üzemmódba és vessétek bele magatokat a 3 napos eufóriába!


Váltsd meg jegyed vagy bérleted a rock/metál paradicsomba!
http://rockpart.hu/
https://www.facebook.com/rockparthun/?fref=ts

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!