Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Zorall zenekarral Boltsek Andi beszélgetett egy Rocktogonos koncert előtt. A Rockváltó lényege: az interjú végén mindig az adott zenekar fogja megmondani, hogy kivel készüljön a következő interjú. Hogy ki a következő, kiderül az interjú végén!

Mikor 2002-ben megalakult a Zorall,gondoltátok volna,hogy 7 év múltán a sikereitekről fogunk beszélgetni?

Attila: A Zorallt saját szórakoztatásunkra csináltuk, poénnak szántuk,semmiféle célunk nem volt vele. Az első fellépésünk a Szigeten volt, kaptunk egy órát, és a közönség úgy reagált, hogy még egyszer el kellett játszani, és akkor gondoltuk ,hogy ennek lehet valami létjogosultsága..

Szasza: Elsődlegesen az összes próbatermi fellépésünk a barátoknak szólt. Bejöttek és egyre többen voltak, ott sündörögtek,aztán elkezdtünk játszani, a végén pedig eldöntöttük,hogy menjünk ki a Szigetre. Onnantól egyre több nótát kezdtünk el írni. A legeslegelső fellépésünk az I. számú kőolajfesztiválon volt Százhalombattán, ahol szintúgy még csak 30 perces műsorunk volt, és ott is duplán kellett eljátszani. Én saját magammal énekeltem kánont, utána kísértetkalóz lettem, és hajnaltájt találtak meg, annyira részeg voltam.....

Mikor elöször hallottam rólatok, úgy emlegettek benneteket,mint feldolgozás zenekar? Nem érzitek ezt a minősítést kissé lekezelőnek?

Szasza: Frusztrál-e bennünket? Arra gondolsz? Nem.

Attila : Amit mi csinálunk annak az eredetijét a Ramones zenekar kezdte el. Ez egy punk zenekar volt. Megcsinálták a 60-évek slágereit, volt egy olyan lemezük is, amin csak feldolgozások voltak. Ennek a műfajnak voltak külföldi követői is. Több ilyen zenekar is van Amerikában. Különböző zenészek különböző zenekarokban játszanak, de így összeálltak erre a dologra. Erre specializálódnak. Viszont mi ráálltunk arra, hogy magyar dalokat összerakjuk híres külföldi riffel, amivel összepasszol. Egy-két zenekarról tudok aki hasonló dolgot csinál, van például egy svéd zenekar aki ABBA számokat csinál meg ilyen formában. Magyarországon nem tudom, hogy csinálják-e így..

Szasza: Vannak olyan magyar számok és külföldi számok amiket szépen össze lehet rakni. Csak azok mondják, hogy feldolgozás-zenekarok vagyunk akik még nem voltak Zorall koncerten. Akik eljönnek és hallják, azok tudják,hogy miről van szó. Hogy vannak saját számaink is.

 

 

Szinte baráti viszonyban vagytok a közönségetekkel. Tényleg ilyen jó fejek vagytok?

Szasza: Áhh...:-) Amit elmondtam neked, még a beszélgetés kezdete előtt, hogy kevés zenekarnak adatik meg az, ami nekünk itt a 21. század elején. Az ami a 80-as,90-es években megvolt a Beatrice-nek, Hobo-nak, Eddának, Piramisnak.  Hogy van egy tábor, akik jönnek-mennek, körbe-körbe mindenhova velünk. Ez egy olyan dolog ami keveseknek adatik meg.

De ezt hogy értétek el?

Szasza: Úgy hogy zenéltünk, és megtetszett az embereknek.

Hangya: Ezt nem lehet elérni. Ez vagy belülről fakad és ilyen a zenekar vagy nem. Volt más zenekarom akit menedzseltem, és náluk ez nem működött. Tehát ez vagy a zenekarból jön és abszolute természetes, mert hogy ha megbeszéljük, hogy " gy fogunk viselkedni", mert ez kell a rajongóknak, akkor a zenekar nem önmagát adja.

3 lemezt adtatok ki eddig? Mit gondoltok, van értelme ma Magyarországon lemezt kiadni?

Hangya: Mindenféleképpen érdemes. Ha kezdő zenekarok lennénk, akkor meggondolnánk, de a mi esetünkben minden egyes lemez egy korszak lezárása. Ezért is ragaszkodunk hozzá.

Miért pont Megyer?

Szasza: Megyeren először egy falufesztiválon játszottunk. Egyébként játszunk Erdőkertesen is, és egyéb ilyen helyeken. Nem csak a Wigwamban, ahol adott a közönség és az ember csak csattint egyet és minden rendben lesz. Bevállalunk olyan helyeket is mint például a falufesztiválok. Azok nagyon furcsa dolgok:-)

Megyeren mikor először játszottunk az egy Attilátlan fellépés volt, mert Attilát elszólította a Junkies más területre, és így Kicsivel játszottunk négyesben,mert így is meg tudunk szólalni. Szóval kiálltunk a harangláb mellé, ahol egy darab színpad volt. Letettek elénk 3 sor széket, amire kiült a megyeri falu, ami összesen 25 főt számlált. Kitették még a zöld-fehér abroszt is és azzal lengetett a végén az összes ember.

A megyeri polgármester nagyon jó barátunk, Ő a Wigwamba is feljár, és úgy gondolta, hogy megajándékozza a megyerieket azzal, hogy a Zorallt elhívja.A végén olyan mulatság lett belőle, hogy megalapítottunk az I. Zorall Sörfesztivált. És azért lett ott, mert ez egy különlegesség. Hogy egy zsákutca falu... zsákfalu?

Hangya: Zsákfalu

Szasza :Zsákfalu... Tehát bemész és ott a vége az egésznek. Adottak olyan lehetőségek,amiket jól ki tudunk használni, és ki is fogunk a 3.Zorall Sörolimpián.

 

 

Hogy készül egy szám? Ki hozza az ötletet?

Szasza: Össznépi gyűtjőmunka. Minden a saját kedvencét irogatja-gyűjtögeti.Aztán keresek egy zenész barátot, aki a Kicsi szokott lenni, mert a többiek azt szokták mondani, hogy kérd el Hangya kocsiját...

Hangya: ... és csináld meg a stúdióban.

Szasza :szóval összeszedem az ötleteimet és eléjük tárom.

Attila: Egyébként az elején egy-két dalt megcsináltunk, és utána elkezdtek dőlni az ötletek, hogy mit lehetne összerakni. És nem csak a zenekar, hanem a barátok, technikusok is mondták a jó ötleteket, és mindent kipróbáltunk. Persze van ami nem működött. De akkor azt összepárosítjuk mással. Most nekiálltunk összerakni az új lemezünk anyagát. 30 számot megcsinálunk, a fele úgyis kiesik az engedély hiánya miatt.

Mik a további terveitek?

Attila: Most készültünk el azzal a csomó számmal, amiről az előbb beszéltünk. Jövő héten elkezdjük a lemezfelvétel, és ha minden jól megy, akkor karácsonyra kijön.

Hangya: Mindenféleképpen ki szeretnénk idén adni a legújabb albumunkat, azért, hogy májusban megjelenhessen a Rock'n' roll Swindli kettes.

A Rockváltó: Melyik az a zenekar, akit ajánlanátok a következő interjúra?

Szasza: Harlot

 

-Boltsek Andrea-

[2009. október]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!