Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Schrott Péterrel a Tűzmadár zenekar frontemberétől megtudtunk pár dolgot: jön az új lemez, koncertek, és egyéb élmények.Üdvözöllek a Rock Gyémántok olvasói nevében.
Véget ért a nyár. Pannónia fesztivál, Volt fesztivál, Rockmaraton, Székelyföldi Rockmaraton. Hogyan értékeled a Tűzmadár nyári fesztivál megjelenéseit: Mennyire kényeztették el a zenekart a fesztivál szervezők az időpontokkal és a rajongók a megjelenésükkel?


Szia!
Rögtön a nyár indítása volt a mi szemszügünkből az egyik legjobb feszt az idén. Rengeteg ember volt, jó időben játszottunk, és nagy volt a zenekar visszhangja is.:) A többi felsorolt eseményről se tudunk rosszat mondani szerencsére, bár a Volt fesztivált mi nyitottuk, így eléggé szellősek voltak még a közönség sorai, de a többi feszten jó bulik voltak.:)

Az ősz is jól kezdődött számotokra: Szeptembefeszt, Káosz fesztivál. Lassan ha eldobsz egy követ, eltalálsz egy fesztivált:-) Vagy úgy megdobod,hogy el is marad. Mennyiben érintették a zenekar ezek a bedölt rendezvények?

A Káosz feszt, és a Szeptemberfeszt is hihetetlenül jól sikerült. Amikor a nép túlharsogja a hangosítást a zenekar saját számával, az nagyon jól tud esni egy zenész-szívnek.
Egyetlen fesztivál volt az elmaradtak között, ami minket is érintett, az persze nem esett jól, de remélem, a jövőben elkerülnek ezek a kamuszervezések.

Jön az új lemez. Ennek kapcsán épp egy közös turnéban vagytok a Crossholder zenekarral. Eddig az volt a trend,hogy "nagy zenekar" ment turnéra a "kicsivel". Most nagy divat a csoportos turnézás. Lehet még ennél jobbat is kitalálni,hogy a közönség végre kimozduljon? Milyen tapasztalataitok vannak e téren? Mi lehet az érdektelenség oka?

A helyzet itthon elkeserítő.:( vidéken elképesztően kevesen járnak el koncertekre, minimális sokszor a nézőszám. Ez vissza tudja vetni egy zenész lelkesedését sajnos, de aki ennek él, azt még az ilyenek se tudják meghatni!:)
A 3. album alakul, már olyan 80%-os! Remek kis album lesz, főleg egyszerűbb, és koncertre való számokkal.

2006-ban a Helloween előzenekara volt a Tűzmadár. Idén sajnos nem valósult meg az újabb közös koncert,pedig a zenekar évről évre jobb. Ti magatok hogy érzitek belülről a változást?

A 2006-os Helloween-es fellépésünk volt az egyik fénypontja a karrierünknek, hihetetlenül nagy megtiszteltetés volt. Az, hogy idén nem jön össze, nem szomorít el, bár ebből soha nem lenne elég...
Az ember változik, komolyodik, érettebb lesz, így a zene, amit csinál, az is letisztultabb, egyre érthetőbb lesz. Ha ezt a közönség úgy látja, hogy javulás, akkor boldogok vagyunk!:)

 Beszéljünk az új lemezről:  Mikorra várható? Hány új dallal örvendeztetitek meg a rajongókat? Valami extra?

Az Álmok lemezt 2010 novemberére szeretnénk kihozni, bár egy-két nem várt dolog becsúszott, de remélhetőleg tartani tudjuk ezt a határidőt, ha már az októberit nem is...:)
12 vadonat új dal lesz rajta, zúzós, egyszerűbb, szaggatós, és egyszerre dallamos számok születtek rá. Extraként multimédiás mellékletet teszünk rá a CDre, mindenféle képpel, videóval, és zenével.

Beszéljünk a mai magyar zenei élet helyzetéről: Milyen lehetőségei vannak egy több éve zenélő, teljesítményében profi,viszont lehetőségeiben amatőr zenekarnak? Hogy élitek meg Ti ezeket a dolgokat?

Nagyon nehéz a mai világban előre törni... Sajnos sok múlik az anyagi helyzeten is.:( zenélhet valaki profin, ha csak a falaknak játszik. Persze nem okolható senki, hiszen a közönségnek sincs pénze CD-kre, illetve belépőjegyekre.
Ezzel csak az a baj, hogy a jó zenészek külföldre menekülnek, vagy csalódottan abbahagyják, hiszen ha már pénz nincs benne, legalább közönség legyen, de manapság az sincs...:-S

A zenekarnak van egy angol nyelvű verziója. Mekkora esélye van egy magyar zenekarnak átlépni az országhatárát? Nektek voltak/vannak lehetőségeitek?

Voltak, lesznek. Kijutottunk pár helyre megcsillogtatni a tudásunkat, így pl varsóba az Evergrey előtt is mi játszottunk.:) Mostanában inkább a magyar vonalra figyeltünk, de ha elkészül az Álmok album, akkor felvesszük angolul is, amivel kopogtatunk odakint újra.:)

December 11. Diesel klub, lemezbemutató/turnézáró koncert. Mivel várjátok a látogatókat?

Fergeteges bulival, show-elemekkel, olcsó belépővel, remek vendégzenekarokkal, és persze jóféle TM-METAL-lal.:)

-Boltsek Andrea-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!