Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Nem egy törtető banda az Ozirisz, legalábbis ezt vallják magukról. Talán ez lenne a titka, hogy több, mint 20 éve létezik a csapat? Az interjúból kiderül minden. 

 

 

 

 

Mikor interjút kértem tőletek, azt mondtad, hogy nem sok minden történik veletek. Mostanában tényleg nagy a csend a zenekar körül. Mióta is létezik az Ozirisz?

Hát igen. Mindig is nagy csend volt a banda körül. Nem vagyunk valami nagy törtetők. Lehet, hogy azért mert nem is lenne értelme. Mi egy kicsit úgy vagyunk, mintha hibernálva lennénk. Az életfolyamatok lelassultak. Ez kb. annyit jelent hogy minden 5. év jelent nálunk 1-et. Keveset próbálunk, keveset koncertezünk, viszont amikor csináljuk akkor 100%-osan boldogan tesszük azt. Vigyázunk rá, hogy még véletlenül se legyen "munka szaga" az egésznek. Egyébként az Ozirisz 1989-óta létezik.

Milyen felállásban játszotok? Változott valami?

1 gitár, 1 bass, 1 dob, 1 billentyű, 1 ének. Az évek során sok minden változott. Jöttek mentek a tagok, de kb 10 éve stabil a felállás. Na jó nem teljesen. Elment 1 gitáros, plusz lecserélődött a basszgitáros. Így most 5-en jól megvagyunk. Nem sokat zavarjuk egymást. Ha valaki a bandából többet szeretne zenélni, azt megteheti más bandákban. Gabikának (bass) és Jeszőnek (gitár) vannak más zenekarai is. Nem is tudom, vagy egy tucat haha. Ja meg A.T. a kecskeméti titánunk a Mad Gun-ban is püfföli a bőröket. A bátyámnak és nekem csak az Ozirisz van. Mi 2-en vagyunk az ős tagok. Mi tudunk csak nosztalgiázni a régi sikerekről és álmodozni, hogy egyszer valami megváltozik. Ja, hogy azért tenni is kellene valamit? haha

Mivel töltitek az időt (no meg a poharakat) mostanában?


Ez felháborító! Mi nem iszunk ... keveset! haha
Mindenkinek meg van a polgári foglalkozása, családja. Jeszőnek nem rég született meg a gyereke, A.T.-nak pedig a napokban fog. Hemzsegnek a pedagógusok a bandán belül. Na persze én nem tartozom közéjük. Ők jobban ráérnek. Be tudják osztani az idejüket. Ezért is játszanak annyi bandában. Mi alapvetően Kiskunhalas bázisú a zenekar vagyunk. Ott pedig minden zenész ismeri egymást. Van 10 banda 20 aktív zenészre. Ezért játszik mindenki mindenhol.

A weboldalatokat is nézegettem, de 2008 óta nem frissítik, Pedig Kecskeméten is játszottatok nem is olyan régen. Ezen kívül is voltak koncertjeitek?

Ja, a weboldalunkat tekinthetjük egy 2008 előtti archivumnak. Bonyolult frissíteni, nem értünk hozzá, erre embert meg nem fizetnénk. Ja meg mit tennénk ki? Ki mit evett tegnap ebédre? haha
Majd ha jön az új album, mert JÖN, akkor ezen a fronton is változások lesznek. Inkább a  fácsebúk és a májszpész és a tvittör irányában mozdulunk majd el.

Hol fogtok még játszani a közeljövőben?


Július 1. Szabadszállás SZ.A.R. feszt.20 óra!
Kecskeméten is biztosan! A Rock Heart klubban a helyünk. Jó fejek csinálják, szeretjük Őket. Jelenleg ennyit tudok, de ez mindig változhat. Ha felhívnak, hogy menjük, akkor mi megyünk! Persze, ha mindenki ráér.

Hány albumotok jelent meg eddig?

Egy sem! Na jó 4! De ezek közül egy sem igazi album. Az első (Minden szívdobbanás) idején még nagyon lelkes amatőrök voltunk. A második (Ködösítés) csak kazettán jelent meg. A harmadik (...mint a jég) már kezd hasonlítani egy albumra de tele van "gyerek betegségekkel". A nyegyedik (The Sin) pedig csak promóciós céllal a Hammer mellékleteként látott napvilágot. Szeretnék végre egy olyan lemezt, amivel semmi dolgom, egy normális kiadó adja ki és nem szerzői kiadásként jelenik meg. Arra már igazi albumként tekintenék. Ha ez összejön, akkor a The Sin albumot újra kiadatnám persze feljavítva (mert van rajta mit haha). Nagyon jó kis számok vannak azon.

Mikorra tervezitek az új anyag megjelenését?

Ebben az évben. Kb már 3 éve felvettük az alapokat (dob, gitár, bassz). Már csak a billentyű, az ének, a vokálok, a keverés és a master van hátra. Megígértem a többieknek, hogy a nyáron befejezem. Nem hisznek nekem. haha A feltételeket már megteremtettem hozzá, már csak idő kellene. A nyári szabadságomat erre fogom áldozni. A címe OSIRIS lesz. Talán egy új kezdet, vagy a totális vég. Ki tudja.

OZIRISZ 2011:
Fekete Csaba – Keyboards
Jesző - Guitars
Gabika - Bass
A.T. - Drums
Blackey - Vocal

-Szél Attila Gergely-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!