Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Elgondolkodtató mondanivaló, a mai XXI. századunk nyers valósága a sztereotípiák médiális mágiája, valahogyan ma minden kimondott szó fordítva felfogandó? Az egyértelmű beszéd több értelművé vált! A nagyapáink erkölcse ma erkölcstelenséget jelent?  A RückWartS zenekar e folyamatokra kívánja felhívni a figyelmet, helyenként bizarr színpadi arculattal és indusztriális zenei világgal, ez történt Zentán is a fellépésük alkalmával.


Szubkultúrális jelenség lenne a RückWartS, amely a társadalmat kívülről, madártávlatból szemléli, talán. A többségi társadalomtól eltérő jegyeket hordozó, igen! A legfontosabb, hogy gondolkodó és szókimondó! Sokan klisék közé próbálják szorítani és a magyar "Rammstein"-nek vélik beazonosítani, mindenkinek szíve joga a beazonosítás módja, RückWartS uniqum a magyar zenei élet palettáján az holt-biztos!

A formáció 2oo2-ben jött létre ipari rockzenei stílusként lettek jegyezve, 2oo7-ben jelent meg debütáló lemezük "Ha meg is tennéd" c. ezt követte 2oo9-ben megjelent "Asszony ember" c. második lemezük, amellyel a "magyar-nyelvterületet" barangolják így a nyár tájékán, jellegzetes "fallosz-ágyújukkal", amely megosztja a hallgatóságot, volt aki botránkozott...de a RückWartS szekér ismét Zentára látogatott!

Egy kis önbizalom az kell a déli végeken, bíznunk kell főként magunkban és utána a társainkba belekapaszkodva könnyebben menne, de az ősi átok ül a nyakunkon meg öt vajdasági magyar párt, amely szépen osztogat, meg kiosztogat nékünk, de indul a koncert félre kakas-félre tyúk, itt már nem a politika az úr felcsendül a "Bízz magadban"! Kemény kezdés és a közönség veszi a lapot!

...Történetünk látom ember, szomorúan véget ért
Te is magadra ismersz, de gondolkodnod nincs miért
Az álszentek is a bőrüket viszik a vásárra,
De a menyben nincs már hely, csak az angyalok számára!

Ne taposs el! Zakatol a következő dal:

Harcba szállunk a sikerért,
Harcba szállunk az életért
Harcolni fogunk mindenért
Magbosszuljuk, ami minket ért!...
Ha meg is tennéd...inkább ne tedd!

Az asszony ember második album címadó dala, egy kicsit a feleselő mondókákat idézi fel bennem, amelyekben az ellentétek vitájából az ellentétek vonzódását célozza meg:

Ha te azt mondod, hogy fegyelem
Én azt mondom, hogy félsz
Ha úgy érzed, hogy keserű
De édes mint a méz
Ha azt gondolod sikerült,
Akkor próbáld még
Ha azt akarod egyedül,
De kettő kéne még!

Miért kell...Lovagolj...felrázta a közönség figyelmét, igen miért kell a legtöbb válasz csak azért szokott lenni! Egyszerű nem? Egyszerű, ha a peremre szorultak hangjára odafigyel valaki! Figyelj oda rám, igazi fesztivál hangulatot adott a kisszimpadnak, mert az idén a szervezők jóvoltából ennyire tellett, valahogy egy versak ide vág:

A világ az aminek mutatják
Az embert védik vagy eltapossák
Csak addig lehet jó nekik,
Amíg nem szól és nem gondolkodik!

A mindennapjaink fő kereskedelmi beszervezési technikája az MLM (Multi-level Marketing) a fáráók egyiptomban ezzel a technikával építették fel piramisaikat...

A piramis épül, ahogy kell,
Veled vagy nélküled, most döntsd el.
Ugye nem akarsz lemaradni?
A nagy lehetőségtől elesni?

Következett kettő feldolgozás a Depeche Mode-tól a Photografic és a Question..., most már az is "mulatot", aki csak a fejét csóválva sóhajtozott...

Az indusztriális sztárock: Depeche Mode
Megöl a por:

Az együttes névadó száma következett "RückWartS"és a konceret: "A kellesz nekem" zárta. Így van! Igen, egy érdekes kora-délutánt éltünk meg ismét Zentán, amikor is a "fallosz ágyú - névjegy" megint kipukkadva kispolgárt pukkasztott, amúgy RückWartS módra! Ihaj-csuhaj! A RückWartS-nak igen-csak jól áll a rúdja!

Számomra élmény volt az együttessel koncert előtt elbeszélgetni a "világunk" sorsát röptében átbeszélni és az erdélyi koncertélményekről elbeszélgetni. Beszédtémánk volt a "Rammstein" budapesti vendégszereplése a Papp László sportarénában november 1o.-én, ahol is előzenekarként tökéletesen megfelelnének, szerintem, de a német zenekar közelébe nagyon nehéz beférkőzni! Talán lesz egy kis szerencséje addig a csapatnak!

A szekér halad, nincs RückWartS! A közönség lassan megszokja, hogy a magyar rock-zenei élet ipari oldalán egy együttes helyezkedik el, amely évről-évre "csiszolódik" és jobbat teljesít! Az arculat és a hangzás jellegzetes, a témák érdekesek, tömegeket érintő és kispolgárt pukkasztó!

Köszönöm a dedikált "Asszony ember" CD-ét, amely a "fesztiváli ereklyék" sorát gazdagítja és sok sikert kívánok!
Tudjuk, ha RückWartS, akkor nincs hátra arc!
Az együttes tagjai:

Kaltenecker Emil - ének
Fülöp István-dob, szemplerek
Székely Karesz-gitár
Fülöp Zsolt- basszusgitár
IFI ZENTA - SETLIST:
01_Bízz_magadban
02_Ne_Taposs_el
03_Ha_meg_is_tenned
04_Asszony-Ember
05_Miért_kell
06_Lovagolj
07_Figyelj_oda_rám
08_MLM
09_Depeche_Mode_photographic
10_Depeche_Mode_question
11_Megol_a_por
12_Ruckwarts
13_Kellesz_nekem

RückWartS - MLM / Szépkelyudvarhely

The End

Margit Zoltán

http://margitzoltan.blogspot.com/2011/08/ruckwarts-nincs-hatra-arc.html

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!