Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


8 körül értünk oda, akkor már a Tales of Evening nyomta a bulit.Személy szerint ezt a csapatot nem ismertem, de az első benyomásom nagyon kedvező volt.Az énekes csajnak nagyon jó a hangja, jól néz ki, a zenéjük is tetszett. Magyarul énekelnek,csak a szöveget nem nagyon értettem, mert a zene elnyomta az éneket,és ez az egész estére jellemző volt.Az átállás hosszúra sikeredett, de legalább addig lehetett a pultnál nyugodtan sorban állni, egy két ismerőssel beszélgetni. Tele volt a Barba Negra, s meg kell jegyeznem nagyon kulturált volt mindenki, nem láttam egy részeget sem.Nem volt hőzöngés, balhé. Ez is bizonysága annak, hogy egy rock buli is lehet színvonalas, és a rockerek nem dühöngő vandálok, mint ahogy sajnos a közvélemény gyakran megítéli őket.

A Powerwolf hozta a profi színpadképet, lánggal, füsttel ahogy kell. Papnak voltak öltözve, fehérre meszelt arccal, fekete sminkkel, a karjuk is festve volt, tök jól néztek ki. Az igazi Powerwolf rajongók hasonlóképp jelentek meg a koncerten. A billentyűs egyben showman is volt, az énekessel karöltve, ki elpoénkodott a közönséggel, és nagyon jól megtalálták a hangot még azokkal is, akik nem igazán beszélnek angolul. A 2 gitáros meg 2 energiabomba volt, állandó mozgásban rohangáltak,pörögtek. Az egész csapatra a közvetlenség volt jellemző, nem a nagyképűség. Durván 1 órás műsort adtak A közönség mindenre vevő volt, kiabálásra, együtt éneklésre és természetesen ráadást is adtak nekünk, nem engedtük el őket csak úgy.

A Powerwolf után következett a WISDOM, akikért tulajdonképpen elmentem.Nekik már valamivel kevesebb idő kellett az átálláshoz, pedig nagy munka volt azt a látványos színpadképet felállítani, amit elénk tártak.

A Wisdomról nehéz elfogulatlanul nyilatkoznom, hiszen már az legelső dalukba beleszerettem, s ez a "szerelem" azóta is töretlen. A színpadkép szintén profi volt, itt is volt füst, láng, tűzijáték, a fényjáték is tökéletesen illet a műsorhoz. A ruhájuk egységes, azonos témájú fekete-arany bőrnadrággal...kerek egész volt, illett a színpadképbe, a lemez téméjával, és a lemezborító domináns fekete-arany párosításával harmonikus egységet alkotott. Már a kezdés is remek volt, a fiúk szinte berobbantak a színpadra, s ez a lendület az utolsó másodpercig uralkodott.

Nemcsak az új lemezről játszottak dalokat, hanem a régebbiekről is. A közönség nagyon lelkes volt, együtt énekelték a dalokat velük. Úgy elszaladt a másfél óra, hogy észre sem vettük, persze ők sem úszták meg ráadás nélkül Szokás szerint megjelent a színen Wiseman is. A koncert közben bejelentették, hogy készül egy klip is, talán még ebben az évben kész lesz

Egyedül az volt a rossz, hogy az éneket nem lehetett elöl hallani, csak a zenét, de ettől eltekintve nem okoztak csalódást, hiszen minden számot kívülről fújtunk.Az ének tisztaságát az akusztikus hangszerek mellett lehetett élvezni igazán az első sorokban is.Gabi sokat fejlődött hangban, magabiztosságban,előadásmódban, és az állítólagos gyenge angol kiejtése (ezt egy kritikában olvastam), semmit nem vont le az élményből. Ő beszélt a közönséghez, és nagyon tetszett, hogy megköszönte az előtte játszó zenekaroknak a részvételt, tapsot kért nekik s kihangsúlyozta, ne nehezteljünk a Visionra amiért nem jöttek el, majd tapssal köszönték meg a közönség szeretetét.

A két Máté és Gábor sem szenvedtek kilométerhiánytól, annyit futkostak, Balázsnak meg szerintem izomláza lett, olyan intenzíven püfölte a dobokat.

Az estét dobverődobálás és közös fotózás zárta, energikusak, pörgősek voltak, látszott, hogy szívből csinálják és nagyon készültek erre a koncertre. Nagyon tetszett, ahogy kontaktust teremtettek a rajongókkal, egy percre sem lazult az a feszes tempó, amit az elején diktáltak.

Végezetül egy apró megjegyzés a részemről: Kissé félve indultam el, hiszem már nem tartozom a ifjú korosztályhoz, de ez az este bebizonyította, hogy a metálból nem lehet kiöregedni, mert szép számmal voltak idősebb rockerek is, akik ugyanúgy tomboltak a kitűnő zenére, mint a fiatalok. Legközelebb március 15-én lesz Wisdom koncert Budapesten a Club 202-ben, ahonnan szintén tudósít majd:

-Metálanyu-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!