Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Izgatottan vártam az EU Power Metal fesztivált, ahol ennyi kiváló zenészt láthatok egy színpadon. 20 órára hirdették a kapunyitást, igyekeztünk időben odaérni, hogy elkerüljük a tolongást. Itt ért az első meglepetés. Nemhogy tolongás nem volt, de csak pár ember lézengett a Barba Negra előtt.

Nem baj gondoltam, kezdésre 20,30-ra biztosan teltház lesz.. Nehezen akart összeverődni a társaság, talán épp ezért csúszott a program egy órát. Fél 10-kor kezdődött a műsor, de még mindíg bőven volt hely a placcon. Számomra ez egy kis pozitívummal is járt, mert odafértem az színpad közelébe, és jól láttam mindent. Az estét Schrott Peti nyitotta, utána sorra következtek a legnagyobb metál dalok, a legjobb magyar metálosok tolmácsolásában. Igazi csemege volt ez a számunkra, hiszen a kedvenc számainkat kedvenc énekeseinktől hallhattuk. Nagyon profin oldották meg a feladatot, nekem személy szerint nem volt hiányérzetem, hogy nem az eredeti előadókat hallom. Külön ki kell emelnem Noa teljesítményét, aki Nightwisht énekelt nem is akárhogyan. Az operaház fantomját, és az Amaranth-ot választotta, ami nagy sikert aratott. Jó volt hallani Petivel közös duettjüket. Nehéz lenne felsorolni minden power metál slágert és előadót, ízelítőül néhány azok kedvéért, akik lemaradtak. Rhapsody, Stratovarius, Gamma Ray, Edguy, Nightwish, Helloween, Sonata Arctica, Freedom Call. Mindenki maximálisan odatette magát, nagyszerű koncert volt. Egy kis hiányérzetem azonban maradt, bíztam benne, hogy a magyar power metál palettáról is elhangzik egy-két dal. Elvégre mi magyarok is Európához tartozunk, és igazán remek előadóink vannak. Egyedül Nahitól hallottuk az egyik legújabb Mandara számot. Jó lett volna a többiektől is, hiszen az időbe bőven belefért volna, hiszen 23,30-kor már vége is volt a bulinak. A finálé is nagyon jól sikerült, az este résztvevői mind ott voltak a színpadon egy kis öröméneklésre. Azaz majdnem mindenki, hiszen 1-2 fellépő nem tisztelt meg minket a jelenlétével. Az, hogy mégis egy kicsit csalódottan és bosszankodva távoztunk, nem a fellépők hibája volt. Ők mindent elkövettek, hogy a koncert jól sikerüljön, ezért mindenkinek maximális elismerés és köszönet jár akárcsak az este megálmodójának. A nagy probléma ismét a hangtechnikával volt. Akárhány buliban voltam a Barba Negrában, a hangosítással mindig gond volt. Most a koncert első fele szinte élvezhetetlen volt, a második felétől kezdtek a technikusok magukra találni. Az énekből sem elöl, sem hátul nem hallottunk semmit, így eleinte csak a zenét élvezhettük. Bízom benne, hogy előbb-utóbb ezt a problémát sikerül megoldani, és akkor valóban teljes élménnyel gazdagodva távozhatunk. Összességében nagyon jól sikerült buli volt, remélem még lesz folytatás. Ha igen, a következőn is ott leszek.

 



-Metálanyu-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!