Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Már reggel az esti koncert hangulatában égtünk, csigalassúsággal telt az idő, míg elindulhattunk a Barba Negrába. Az időjárás is nekünk kedvezett, tehát minden adott volt egy kellemes estéhez.
Kíváncsian vártam, idén milyen meglepetések várnak ránk, és nem is csalódtam. Már az osztrák Dragony is ezek közé tartozott, hiszen egy kevésbé ismert zenekarról volt szó, akik először koncerteznek Magyarországon.

Hogy ne menjek teljesen felkészületlenül, itthon már megismerkedtem a zenéjükkel, s mivel megtetszett, vártam az élő bemutatkozásukat.

Pontban 20 órakor felcsendült az első nóta, s mindenki felkapta a fejét. Igaz, még korántsem volt teltház, de a jelenlévők egyre közelebb húzódtak a színpadhoz, s egyre pozitívabban fogadták a produkciót.
Bár a hangosítás hagyott némi kívánnivalót, összességében egy élvezhető, ütős műsort láthattunk. A bemutatkozás tehát jól sikerült, jöhet a folytatás.

Mire az átállás megtörtént, a Barba Negra is megtellt. Mindenki kíváncsi volt a the Puddles-re. A kezdés itt hajszálpontos volt, a technikusok is magukra találtak.
Már az első számnál elkezdődött a tombolás, s nem lankadt egy percre sem. A the Puddles nagyon odatette magát, remek zene, kitűnő ének, profi előadásmód. Engem kicsit a Guns N' Roses-ra emlékeztetett. Sodró magával ragadó igazi őrület. Remek volt.

Az est fénypontja mégiscsak mindenki várva várt kedvence a Wisdom volt. Új színpadképpel leptek meg bennünket. A színpad közepén felállított emelvény nagyobb mozgásteret biztosított a fiúknak, amit ők maximálisan ki is használtak.
Már az intro alatt elszabadult a pokol, őrjöngés, sikítozás, ütemes taps, ami aztán az War of angelsnél teljesedett ki.
Olyan számokat is hallhattunk, amiket koncerten ritkán, vagy egyáltalán nem játszanak. Ilyen volt a My fairytale is.
Az EP megjelenésének 10 éves évfordulójára igazi nagy durranással készültek. A színpadon megjelent Nahi, akit mindenki kitörő örömmel fogadott. Nekem különösen nagy élmény volt, hiszen abban az időben, mikor ő volt a Wisdom énekese, nem tudtam eljutni a koncertjeikre, pedig nagyon szerettem volna. Ez a vágyam most teljesült.

 

Az est nagy attrakciója egy igazi élő legenda színpadra lépése volt. A világ egyik legjobb hangjaként emlegetett Fabio Lione mindenkit lenyűgözött.
Nemcsak az énekhangja volt páratlan, hanem egyszerűsége, megnyerő személyisége is.

Ezen az estén NG is hatalmasat énekelt, a tavalyi KWA-hoz képest is rengeteget fejlődött. Méltó volt arra, hogy Fabioval egy színpadon állhasson, s együtt énekeljen vele.

A koncertről csak felsőfokban tudok beszélni, a látvány is pazar volt pirotechnikai elemekkel tűzdelve. Volt füst, láng, mindez nagyon profin beleépítve a showba.


Természetesen nem hiányozhatott a jó öreg Wiseman sem, aki köszöntötte hívei népes táborát.


A közönség soraiban szép számmal voltak külföldiek is pl. Csehországból, Németországból, de mindenki egy nyelvet beszélt, a metál nyelvét. Együtt énekelt a fiúkkal öreg, fiatal, magyar és külföldi.


A Wisdom most is tökéleteset alkotott, köszönet érte!
Mindenki kitett magáért, köszönjük a résztvevő zenekaroknak, vendégelőadóknak, a Barba Negra minden dolgozójának, hogy ismét egy felejthetetlen estét szereztek nekünk.
Nagyon várjuk az új lemezt, a jövő évi bulikat. Ígérem, mindenről beszámolok nektek!

-Metálanyu-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!