Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


Nagykõrös, Vásártér
2008.06.13-14

 

 

Nagy vállalkozásba vágta fejszéjét Madár Csaba a kecskeméti Rockbarlang szervezõje: megszervezni egy olyan városban egy olyan fesztivált, ami még sohasem volt Nagykõrösön.
Az már csak hab volt a tortán, hogy az elsõ nap reggel óta késõ délutánig szakadt az esõ. Ez ugye pedig egy olyan fesztiválon, ami még nincs bejáratva, eleve sok embert tartt vissza attól, hogy eljöjjön egy szabadtéri rockõrjöngésre.
Volt is csúszás az esõ miatt, emiatt csökkent a tervezett fellépõk száma is.


Az elsõ fellépõ az Otila zenekar volt, akiket sajnos kevesen láthattak. Õk egy nõi énekessel dolgoznak, és gyanítom, nem sok fellépésük volt még eddig, de amit láttam belõlük, az alapján igen bíztató volt a csapat. Kiváncsi vagyok rájuk, mondjuk egy fél év múlva, hova fejlõdnek!
Következett a Barbárock, akik már egy igazi fesztivál zenekarként léptek színpadra. Tpikus fesztivál banda, motoros találkozók elengedhetetlen csapata. Velük tutti fog még találkozni az a gyanútlan rocker, aki eltéved egy motorostalálkozóra.
Utánuk lépett színpadra az én egyik nagy kedvencem a Kalapács zenekar! Õk egy igazi Best of mûsorral örvendeztették meg a nagyérdemût, akik vették is a lapot, és önfeledt bulizásba kezdtek (velem együt, haha).
Rövid átszerelés után színpadra lépett a nagy Blues Király, Deák Bill Gyula. Addigra már szép számú ember összegyûlt. Bill bácsi régi és új dalokat egyaránt játszott, és nagyon jó hangulatú koncerttel örvendeztette meg a jelenlévõket. Bár Bill Király tud egyáltalán rossz bulit csinálni?
Közben mivel már sötét volt, sátrat kellett állítani, ami után én egy kicsit be is aludtam, így vesztemre (több szempontból is) lemaradtam az Idõgép fellépésérõl, akik Varga Miklóssal zenéltek. Az ott lévõkkel elmondása szerint nagyon jó bulit adott a kecskeméti csapat Varga Mikivel. De ez van, korán érkeztem...-:)

A második nap már naposan indult... indult, mert a végét megint elmosta az esõ, így a tervezett két nagyobb név az Auróra és a Bajnok Rock Team fellépése elmaradt.
Na de ne szaladjunk a végére...
Bõ egy órás késéssel a kecskeméti NFCS zenekar foglalta el a deszkákat. Nekik ez volt az elsõ fellépésük, ráadásul a pofátlanul fiatal gitárosuk most lépett elõször a világot jelentõ deszkákra. Amúgy minden rendben volt velük, az énekesük aki a két tag apukája is lehetne, ( a gitárosé mindenképp) profin vitte a csapatot. A mûsoruk közepe kicsit laposnak tûnt ugyan, de az eleje és a vége az nagyon ütött. Kiváncsi vagyok itt is a folytatásra.
A Hangover zenekarnak ez volt az utolsó fellépése, amit azért is sajnálok, mivel a kezdetek óta figyelemmel kísértem a zenekart, és most értek össze igazán... és természetesen ez volt az utolsó fellépés. Miért is lenne másképp? Kapás Gyuri bõgös mezítláb, amolyan hippi módjára pengette a négyhúrosát... kár értük!
Kisebb átszerelés és színpadon volt a többek által vált Metallust Metallica Tribute banda. Róluk csak röviden annyit: no igen, ezt így kell csinálni! A közönség levette a lapot. Ha a Metallica nem is, de a Metallust legalább látható hallható volt élõben!
A másik tribute csapat a Judas Priest dalokat játszó Judast Beast volt. Azt mondják, Magyarországon õk a legjobbak... a többi Judas tribute-öt nem ismerem, de Metal Angelék kitettek magukért. ÉS itt kezdett el esni az esõ... az Égiek nem kímélték meg ezt a fesztivált.
Befejezésül a Wall Street lépett színpadra, akiktõl csak 3 dalt tudtam végnézni, de azok alapján is lejött a csapat profizmusa, nem tõrödve az esõvel, és az esõ elõl fedél alá menekült hallgatósággal, lelkesen nyomták a mûsorukat.

Összeségében mint elsõ fesztivál, Madár Csaba kitett magáért, a helyszín választás tökéletes volt, hihetetlen nagy terület, bár legközelebb nem ártana egy külön buszt intézni a busz, vasút állomástól, mert a helyszín megközelítése gyalog kicsit fárasztó!

Remélem, jövõre nem lesz esõ, és több ember elmerészkedik erre a fesztiválra, ami így elsõre nagyon családiasra sikerült!

Rob

Fotó: Nagy Rob - www.baon.hu

Több kép: Itt

 

Otila

Barbárock

Kalapács

Deák Bill Gyula

NFCS

Hangover

Metallust

Judas Beast

Wall Street

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!