Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


Kecskemét, Pikong

 

A budapesti Depresszió nem tétlenkedik, folyamatosan járják az országot, ezúttal már az elsõ, Tiszta erõbõl címû albumukat turnéztatva.
A bulit az Armada indította, akik eredetileg nem szerepeltek a turnén, de a kecskeméti lelkes közönség kikövetelte meghívásukat. Rövidke programjukban helyet kapott néhány saját nóta, de a legnagyobb sikert a Barátok közt sorozat fõcímzenéjének feldolgozása jelentette. A csapat mérföldekre van attól a teljesítménytõl, mióta legutóbb láttam õket, és színpadi produkciójukból az sem vont le semmit, hogy vendégdobossal nyomultak, akivel gyakorlatilag 10 percet (!!!) próbáltak összesen.
Õket a Light Feeling követte, akik egyszerre voltak modernek és zúzósak és egyszerre kicsit elszállósak. Az ing-nyakkendõs kiállású csapat szuggesztív frontember frappánsan vezényelte le a bulit, csak az volt kissé zavaró, hogy a rengeteg effekt miatt az ének gyakorlatilag érthetetlen volt. Mindenesetre a Coal Chamber Loco-jánál elég nagy mozgás indult be elõl.
A majdnem hazai pályán játszó Descent hiányos felállásban lépett a színpadra, mivel bõgõsük a tiszai árvíznél segítkezett éppen. Ennek ellenére is megdörrent a csapat, rögtön bele is csaptak a lecsóba a Machine Head Davidian-jével. Náluk is inkább a saját dalokon volt a hangsúly, de azért belefért egy Paradise Lost feldoli is. A banda agresszív soundját ellenpontozta egy énekes lány hangja, bár a dallamokra azért nem ártot volna egy kicsit jobban odafigyelni.
A fõ attrakció a Depresszió színre lépése volt. A lelkes srácok néhány év alatt óriási fejlõdésen mentek keresztül. Letisztult a zene, a hangzás és nem utolsó sorban hatalmasat változott a színpadi megjelenés is. A legutóbbi turnén használt arcfestés ezúttal elmaradt (ami szerintem nem is hátrány...) és minden csak a zenérõl szólt.
A Tiszta erõbõl album nótái adták a buli gerincét, de szerencsére Halász Feriék már néhány vadiúj nótával is megörvendeztették az igen lelkes hallgatóságot. Óriási pogó ment az elsõ sorban, s a srácok legnagyobb örömére a nézõk közül jópáran velük együtt nyomták a szövegeket. Feri ezt megköszönve bejelentette, hogy a Depresszió második otthona Kecskemét...
Az igen intenzív buli végén sem hagyott alább a lelkesedés, a közönség kétszer is visszahívta a srácokat,akik boldogan tettek eleget a nagyérdemû kérésének.
A Depresszió tehát igen intenzív munkájának köszönhetõen lassan megkapaszkodik a hazai rockvilág második vonalában, s ha ilyen tempóban nyomulnak tovább, s nem hagy alább a lelkesedés, hamarosan eljöhet az országos áttörés is. Én szorítok nekik, megérdemlik!

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!