Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

 

Már izgatottan vártam a szeptember 16-át... És nem azért, mert csütörtök volt és pénteken nincs órám a fõsulin :-) , hanem mert már vagy két héttel elõtte mondta egy ismerõsöm, hogy egy jó koncert lesz a nyíregyházi Kom Ombóban. A volt Neo-ban ugyanis ekkor lépett fel Danny Canavagh, az Anathema gitáros - billentyûse. Szerencsésnek éreztem magam, hiszen a turnéja alkalmával mindössze három magyarországi városba látogatott el, és ezek közül az egyik a szabolcsi megyeszékhely volt.

DANNY CAVANAGH önálló akusztikus estjeinek állomásai:
2004. szeptember. 12. vasárnap - Cseh Köztársaság,Prága, Batalion
2004. szeptember. 14. kedd - Cseh Köztársaság, Brno, Beseda
2004. szeptember 15. szerda 20:00 óra - Budapest, A38-as hajó
2004. szeptember 16. csütörtök 20:00 - Nyíregyháza, KomOmbo /ex-Neo/ 
2004. szeptember 17. péntek 20:00 - Szeged, JATE Klub
2004. szeptember. 18. szombat - Szlovákia, Vrutky, RC Mlyn

Este 8 óra körül már jó páran toporogtunk a bejárat elõtt, ám mivel a kapunyitás kissé elhúzódott, a közelben lévõ Charley Pub-ban "vigasztalódtunk" :-) . Kilenc óra elõtt pár perccel beengedték a népet és elfoglaltuk a helyünket a kultúráltan berendezett helységben. Úgy éreztük magunkat, mintha egy igazi hangversenyre mentünk volna. És így igaz, ez nem egy olyan ugrálós, bulizós koncert volt, mindenki tudta, hogy most ún. nyugis elszállás következik. Csak belemerültünk a zenébe és három órára kivontuk magunkat a szürke hétköznapok átkozott körforgásából.

Danny mellett Sean Rooney (Leafblade) is fellépett, szintén akusztikus gitáron játszott és énekelt. Az elsõ háromnegyed órában Leafblade számokat játszottak, majd Danel egy kis szünetet kért. De még akkor sem ült nyugton, hol felkapott egy elektromos gitárt, és játszott néhány akkordot, hol a zongorához szaladt leütni pár billentyût, mindenkit megmosolyogtatva. A legnagyobb meglepetést mégis azzal szerezte, hogy a jegyen és a plakáton is látható bongyori haját 1-2 centisre cserélte!

Bár a produkció közben a hátsó régióban sokan beszélgettek és nem éppen halkan…Kicsit én is szégyenkeztem, mikor Danny bemondta, hogy legyenek szívesek csöndben maradni, mert ez lágy zene, amit csak így lehet élvezni – és igaza is volt. Ennek ellenére még egyszer be kellett mondania, és még akkor sem vesztette el a türelmét.
Muszáj volt megkérdeznem a fanatikusabb Anathema rajongóktól, hogy vajon miért nem õ énekel egyébként az albumokon, hiszen isteni hangja van! Mindenki egyöntetûen azt válaszolta: Mert a testvérének sokkal jobb a hangja! Ok, elhisszük. De ez a srác akkor is zseniális. Amikor eljátszotta a legnagyobb slágereiket, mindenki együtt énekelte vele a szöveget. A "Flying" címû dalnál esett le az állunk a legjobban. Egy egész zenekart meghazudtoló ügyességgel adta elõ ezt a nótát úgy, hogy elgitározta a témákat az effekt pedál memóriájába, ezután a zongoránál eljátszotta az ottani dallamokat, tökéletessé téve a produkciót.

Az est ráadásában Danny Sean-nal együtt tért vissza a színpadra, és Led Zeppelintõl a "Starway to heaven" címû számot játszották el zárásként. Egy életre szóló élményben volt része mindenkinek, aki eljött erre a szólómûsorra, és vett egy kis fáradtságot, hogy odafigyelve hallgassa ezt a zenét.

Zárásképpen íme a számok listája:

Shroud Of False
Fragile dreams
Angelica
Forgotten Hopes
Destiny is Dead
A Natural Disaster
Lost Control
Hope
Pressure
Are You There?
Inner Silence
Street Spirit
One Last Goodbye
Wish You Were Here
Temporary Peace
Flying

Kovács Tünde

Info: www.anathema.uw.hu

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!