Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Mikor szép lassan összeállt a kép, hogy milyen zenekarok lesznek a Szegény Ember Nowa Rokkja Fesztiválon, tudtam, hogy ott kell lennem. Mondjuk a zenei ízlésemnek, nem sok jót találtam, de gondoltam, hogy a hangulat kárpótol...
Azzal "ijesztgették" az embereket, hogy pontos kezdés lesz, csúszás nélküli az egész este. Nagyon nem akartam ezt elhinni, hiszen tudjuk, hogy mi újság e téren a magyar koncertre nézve.
Azért a biztonság kedvéért odamentünk idõbe, nehogy lecsússzunk a kezdésrõl. Milyen jól tettük! Az elsõ zenekar pontban 20,10-kor a kecskeméti Nova Prospect zenekar volt. Láttam már õket párszor, és hozzám képest hiába csak "tinglitangli" (értsd: a Napalm Death mellé nagyon nem illik) zenét játszanak Jocóék, de mindig jól tudom érezni magam a koncertjükön. Egyszerûen lenyûgöz, hogy látom rajtuk az örömöt és a zene szeretetét. Sajnos sokan nem voltunk bent a Nagyteremben, de aki elõre húzódott az láthatóan azért volt ott, mert ott akart lenni... Vagy valami ilyesmi, hehe.
Maradtunk itt a Nagyteremben (ja, igen. Elfelejtettem mondani, hogy kéttermes volt a buli). A megújult legénységgel színpadon termett a Cadaveres. A tavalyi évben jó sokszor láttam õket, így körülbelül tudtam, hogy mire számíthatok. Be is jött. Nagyon nem szaroztak , nyomták folyamatosan a "Cada" himnuszokat. Kaptunk egy új dalt is, aminek sajnos elfelejtettem a címét, de lehet nem is mondták. Teljesen mindegy. Ha ezen az úton haladnak tovább, amit bemutattak, akkor lemerem szögezni, hogy ismét egy tökös albumot fognak letenni az asztalra a srácok. Vagy inkább fel a világhálóra, merthogy állítólag ingyenes lesz az új lemez. Természetesen ezzel a felállással, itt nincsenek már kisegítõ zenészek!!
Koncert közben átnéztünk a Kisterembe (mint már említettem, kéttermes volt a buli). Ott a Velvet Stab nyomta a talpalávalót. Én úgy vettem észre, hogy erõtlennek tûnt az õ koncertjük. Hiába voltak magyar nyelvû dalok is az új Ep-rõl, hiába voltak Rise Against feldolgozások, nekem erõtlennek tûnt. Inkább kimentünk sörözni meg beszélgetni az ismerõsökkel. Vártam már, hogy 22.40-et üssön az óra, és mivel nem volt csúszás, így még jobban vártam. Ugyanis akkor lépett színpadra a Liberal Youth! Nagyon régen láttam õket, de nagyon szeretem is. Így épp itt volt az idõ, hogy meglessem õket. A Kisterem csurig megtelt, elõle ment a bulizás rendesen. Tökéletesen koncertet láthattam! Itt is kaptunk egy új számot, amit szintén itt sem jegyeztem meg (mármint a címét).
Koncert után kint beszélgettem Karfiollal, akinek szétrúgták a lábát, ezt és természetesen az Exploited felé irányuló elvakult rajongását ecsetelte. Másnapra kiderült, hogy eltört a lába, és gipszben fekszik, de lehet már nem, mert ez ugye nem most volt...
Ezután vissza a Nagyterembe, ahol a Blind Myself nyújtotta a talp alá valót. Itt kurva jó volt, hogy játszottak régi régi dalokat, amikkel megismertem az egész zenekart. A koncert elején mondjuk furcsálltam, hogy nem Valentin ül a dobok mögött, hanem valami ismeretlen emberke. Meg egy gitáros volt csak fent... De aztán felvettem az "okos" nézésem és rájöttem, hogy Horváth István volt az (a gitáros). Elég brutál volt az egész koncert. Az utolsó szám ( Lost in time) elején viszont leléptünk haza.

Az egész este hangulatán számomra volt valami furcsaság, talán az, hogy kevés ember volt. Meg a pontos, csúszásmentes kezdések. Összegezve tök jól éreztem magam, köszi Nováéknak a vendéglátást!
Képek a www.concertphotos.hu oldalon!

-Csiga-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!