Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Wiener-Neustadt

jún. 10.
Fél2-kor indultam el a munkahelyemrõl, és iszonyú kalandos úton, de végül elértem Wiener-Neustadtba. (Taxival a Sasadi úti Volánbusz megállóig, onnan busszal Tapolcára, ahol felvettek kocsival, ki Sopronba, szállás elfoglalása, majd tovább W.N.-ba.) Nem tom, ki járt már közületek a Flugplatz-on (alias Civitas Nova), aki nem annak mondom: elõször is kamu, hogy könnyen meg lehet találni, mert nincs rendesen kitáblázva, másodszor pedig baromi messze lehet csak parkolni (kivéve ha 3 nappal elõtte már odaparkolsz, vagy VIP jegyed van), így számolni kell egy minimális 20 perces sétával még a kocsitól. Nade, ha megtaláltad a repteret, még akkor se örülj, mert a bejáratok is jól el vannak ám dugva!!!! Volt belõlük kettõ, Nord és Süd, és ha nem mondtad meg, hogy pontosan melyiken akarsz bemenni, akkor pingpongoztak veled a biztonságiak....persze az is lehet, hogy kerítésen belül állva õk sem tudták, hogy hol kell az egyszerû pórnépnek bemennie, és ezért küldözgettek 50 méteren belül 4x oda-vissza (hozzátenném, az út nincs kivilágítva, viszont köves, gödrös és tócsás.....). Így történhetett, hogy még bõven a kerítés mentén sétáltunk, amikor elkezdett a Chili.....és majdnem elsírtuk magunkat. Ugyanis 2 lehetõség volt:
1. megnézzük kívülrõl (látásilag lehet, hogy jobban jártunk volna), de akkor minek vettünk 2 napos jegyet ugyebár. vagy
2. keressük tovább a bejáratot, de akkor az elsõ néhány nóta kimarad......inkább ezt választottuk, hallani így is majdnem végig sikerült, csak az az 1-2 nóta maradt ki, amíg taxiba ültünk, gondolván hogy õ tudja, hol a bejárat...nem tudta rögtön elsõre....:o))))
Na, de egyszercsak mégis bent voltunk (2 kerítésen kellett átjutni, mert a kemping külön el van kerítve.....), és átlépkedtünk a papír- és sörösdoboz tengeren (a Szigeten utolsó napon nincs ekkora dzsuva, mint ott az elsõn....), és próbáltuk megközelíteni a színpadot. Rengeteg ember volt, totál vegyes társaság, nációt és kinézetet tekintve is. Elhelyezkedtünk egy jó kis helyen, ahol tök jól láttuk......a kivetítõt, mert a színpadot látni majdnem esélytelen volt. Amúgy nagyon tetszett az a megoldás, hogy a tömeg közepén,a keverõ hátulján is volt egy marha nagy kivetítõ, ahol tökéletesen láttuk még a borostákat és ráncokat is a zenészeken...ezen kívül a tömeg közepén is felállítottak hangfalakat, ami azt a különös flesht eredményezte, hogy hátrébbról jobban lehetett hallani a dolgokat:o)))
Szóval a Chilirõl annyit mondanék, hogy öregek, mint az országút (kivéve Kiedist akinek hátul már nõ a haja újra, de még van frufruja, így kicsit kölyökképû lett:o))), viszont sok mai csirke megirigyelné az energiájukat.....Flea akkora terpeszben állt, hogy az már szinte spárga, Kiedis felmászott a kivetítõ-állványra és onnan énekelt, Frusciante szintén nagyot alakított ( sajna megint rövid a haja....:o((((( ). Aztán az elsõ ráadás az Under the Bridge volt (addig inkább a két utolsó lemezre ment a fókuszálás), amit mindenki énekelt!!!!!! Majd nagyon kívántam egy Give it awayt hisz az annak idején itthon is kimaradt, és meg is kaptam!!!!! Állati jó befejezés volt!!!!!!
A konci után akartam még inni egy sört, de már nem lehetett.....zártak a büfék.....vicces volt! Szóval hazamentünk Sopronba egy jót aludni.

Jún. 11.
Késõi kelés, pakolás, szálláselhagyás, kulcsleadás, séta és kajcsi a belvárosban, majd indulás vissza. Már sokkal gyorsabban kitaláltunk....:o)))), úgyhogy már 5kor kint nyomtuk a feszten.....némi bosszúság azért maradt a második napra is, mert a fotósainkat a passzal együtt sem engedték fotózni.....állítólag volt egy lista ahova elõzetesen fel kellett volna iratkozni.....na de akkor mire volt jó az akkreditáció??????
Túltéve magunkat a megrázkódtatáson beváltottunk néhány poharat alapozásként (az osztrákok mániája - mellesleg nem is hülyeség - hogy 1 euró betétdíjat számítanak fel a pohárért, amit visszakapsz, ha visszaviszed.....vagy leihatod. Mi elõzõ este hazafelé az úton kb. 4 sörnyi poharat gyûjtöttünk össze.....:o))))
18.15-re volt kiírva a Slipknot és nem is volt túl nagy csúszás.....az új - és sokkal undorítóbb/félelmetesebb - maszkokban fellépõ iowai idióták letarolták a közönséget, pedig Corey Taylor énekes többször is elmondta, hogy nincs túl jó passzban...de volt minden, ami egy Slipknot koncertre jellemzõ: gumiorral ill. baseball-ütõvel dobolás, ugrálás, fejrázás (hogy lehet úgy gitározni, hogy közben másfél kilométert tesz meg a fejed oda-vissza függõlegesen?????), sõt, közönség-guggoltatás is.....nagyjából vegyesen játszottak a három albumról, a nagyobb "slágereket" a vége felé hagyva, a Wait and Bleed-re hatalmas éneklés ment, és a záró Surfacing-et is mindenki egy emberként zengte.....Corey barátunk meg is jegyezte, hogy jó kedvet csináltunk neki a végére! (Nagyon szimpatikus az "úriembertõl", hogy megtanul pár szót az adott ország nyelvén, ezt Bécsújhelyen és másnap a pesti koncerten is tapasztalhattuk!)
20.15-kor kellett volna kezdenie a - számomra - fénypont Kornnak...és õk sem csúsztak túl sokat. Állati kiváncsi voltam rájuk, mert még sosem láttam õket élõben, és egyáltalán nem csalódtam. Jonathan Davis egy fantasztikus frontember és isteni hangja van élõben is, de a többiek sem maradtak el mögötte!!!!! Elõre is kellett nyomulnom, amennyire tudtam, mert ebben a feelingben részt kellett vennem!!!! Olyan helyen álltam, ahol még nem verték le a vesémet de már volt ugrálás és éneklés, amibõl ki is vettem a részemet....:o))) Konkrét slágerparádét vágott le a zenekar , még A.D.I.D.A.S. is volt, pedig ha valamire, arra igazán nem számítottam!!! (Itt erõteljesen emlegettem Judit barátnémet, aki megszerettette velem a zenekart és még A.D.I.D.A.S. feliratú pólót is akart nekem gyártani anno viccesen...) Talán csak a Clown-t hiányoltam a nagy slágerek közül, de persze az még nagyobb meglepetés lett volna....:o))) Viszont sajnos kb. 1 óra után lementek a színpadról és vissza sem jöttek ráadni.....ezt kissé fájlaltam, szóval remélhetõleg látom még õket...:o)))
Aztán kb. negyed órás csúszással, fél 11-kor kijött a Metallica, a szokásos Western-intróval.....és meg se álltak majdnem hajnali 1-ig!!!!!! Iszonyatos energia van újra bennük (én tavaly nyáron nem láttam õket szóval nekem újdonság volt az új felállást látni), és hálistennek Lars is meggyógyult múlt hétvége óta, és úgy dobolt, mintha semmi baja nem lett volna!!!! Szintén elmondható, hogy best of mûsort láttunk (jegyzeteltem is: Blackened, Fuel, Sad but true, Welcome home, The thing that should not be, Frantic, King Nothing, St.Anger, Creeping Death, Fade to black, Battery, No leaf clover, Nothing else matters - itt volt a legnagyobb éneklés, sejthetitek -, Master of puppets, One, Enter Sandman, Whiplash, Seek and destroy), de láthatóan az új album és a Load/Re-load is hanyagolva volt......
Kb. 3x hittük azt, hogy vége, és mégis ment tovább a mûsor.....fantasztikusak voltak a fiúk!!!!!! Mûsor közben jöttem rá, hogy miért nem adott a Korn ráadást...ugyanis az a pirotechnika, ami a One alatt jelen volt (konkrét háborús feeling, mint anno itthon az MTK pályán), az biztosan hosszasabb felszerelést igényelt......csodálatra méltó egyébként, hogy James nem fél ezektõl a dolgoktól, pedig anno egyszer ugyebár már csúnyán megégett....szóval hatalmas élmény volt õket újra látni!!!!!
Kb. az utolsó 3-4 szám alatt egyébként már elkezdett esni az esõ, ami zuhogássá fokozódott, ahogy elindultunk kifelé....úgyhogy szarrá áztunk a kocsiig, majd száraz ruhát felvéve indultunk haza, természetesen Budapest határáig zuhogó esõben.....klasszikus.
De a szervezési problémák, a zuhogó esõ és a reggel fél7es hazaérkezés ellenére is iszonyú nagy élmény volt!!!!!

BTimi

ui: Milla köszönet Timinek, Hédinek, Püfinek és Petinek, hogy elvittek, hogy elviselték Kornizmusomat és hogy fogták az esõkabátomat.....:o)))) Jövõre....???!!!!! :o))))

fotók: www.aerodrome.at

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!