Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A szépen felújított Rocktogonban megrendezett progresszív rockzenei esten három zenekar sorrendben a Rudenez, az Orthent és a Bomber lépett a deszkákra. Rövid beszámolómat errõl olvashatjátok

Rudenez

Az estet a progresszív rockzenét játszó Rudenez nyitotta instrumentális rövidprogramjával. A Rezsõ István "Bütyök" : billentyûs hangszerek, Fási László "Tádé" : gitár, Kiss László "Drusza": dob, Hutter Csaba "Scsab" : basszusgitár felállású csapatot most volt szerencsém elõször látni.

A zenekarnak nemrég jelent meg bemutatkozó albuma szerzõi kiadásban errõl szemezgettek néhány nótát. Így hallhattuk egyebek mellett az Újjászületés, a Rossz utakon, Babylon, a Moldáv lány Párizsban, a Változásban címû dalaikat.

Zenéjükben nagyon fontos szerephez jut a Hammond orgona, jellemzõ még a dinamikusan változó tempó, a hangnemek közötti virtuóz átjárások alkalmazása. Nekem tetszettek a gyönyörû orgonafutamok és a gitár között váltakozó témák, szólók és a basszusgitár idõnkénti elõtérbe kerülése is. Igényes muzsika.

http://www.rudenez.extra.hu/

 

Orthent

A fiatal zenészekbõl álló progresszív rockzenét néhol érdekesen népdalfeldolgozásokkal vegyítõ csapat az Orthent követte õket néhány perces átszerelés után rövidprogramjával. A zenekar tagjai: Both Lóránt: gitár, Majoros Gábor: gitár, Tímár Sára: népdalénekes, Hajnal András: basszusgitár, Orosz Márton: dobok és van még egy énekesük Németh Péter, aki igazoltan távol volt errõl a koncertrõl, így Sára csengõ hangját tudtuk csak élvezni ezen a koncerten.

Voltak rockosabb, instrumentális dalaik, illetve népdalfeldolgozással ötvözött muzsika és igazi mosolygós örömzenélésben volt részünk A közönségbõl hallhatóan sokan ismerték dalaikat, eljátszották nekünk – többek között – a Vándorlás, a Hajsza, az Átkelés címû dalaikat és három alkalommal Sára lépett a mikrofonhoz és hallhattuk az Elindultam szép hazámból , Fújnak a fellegek, Szerelem, szerelem népdalfeldolgozásokat is igazán igényes elõadásban.

http://www.orthent.com/

Bomber

Személy szerint nem sorolnám a Bombert a progresszív mûfajhoz, inkább hard-rocknak mondanám a zenéjüket, ennek ellenére örültem, hogy õk zárták a progresszív zenei estet a Rocktogonban. Azért is vártam már a koncertjüket, mivel volt egy kis szünet náluk a koncertezésben és már hiányoltam õket a koncertszínpadokról.

A Papp Tibor: ének, Tamás Milán: gitár, Óvári Csaba: dob, "Fyzee": basszus felállású csapatról mondhatjuk, hogy hazánk egyik legtökösebb, húzós, bulizós rockzenét játszó formációja. Ezen kívül fontos információ róluk, hogy Bomber tagok Motorhead tribute zenekarként is mûködnek. Programjukban néhány saját dal mellett pl. "Így is jó" most inkább Motörhead nóták szerepeltek, illetve egy vadonatúj dalt is bemutattak a jelenlévõknek, melynek Robog a gép a címe. Itt említem meg, hogy már javában írják a fiúk az új nótákat és elmondásuk szerint három dal zenei alapjait már rögzítették stúdióban, tehát hamarosan várható egy újabb Bomber album. Visszatérve a koncertre, hallhattuk a Leaving here, No Class, Iron First Motörhead klasszikusokat, de mûsoron volt még a népszerû Ace of Spades és a Killed by Death-el zárták programjukat.

http://www.bomber.hu/

Fotók a http://kep.tar.hu/rockgyemantok oldalon.

 

- Hajós Maja -

 


Tímár Sára - Orthent

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!