Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Kecskemét, Pikong - 1998. április

Csak a véletlennek köszönhetõ, hogy tudomást szereztem a koncertrõl. Mint utólag kiderült, a csapat leküldte ugyan a plakátokat, ám a helyi szervezõknek valamilyen rejtélyes oknál fogva ezeket nem sikerült kiragasztaniuk. (Vagy ha igen, akkor elég rendesen álcázták...) Talán ennek tudható be, hogy kevesebb, mint fél ház fogadta a színpadra lépõ négyest.
Bevallom õszintén, saját hibámból a buli elejérõl lemaradtam, ám amikor megérkeztem, és elõre "küzdöttem" magam, megnyugodva tapasztaltam, hogy mindössze három dalt szalasztottam el. A koncert a Zanza album nótáira épült, így sajnos nem alkothattam képet a tavaszra várható új lemezrõl. Mivel eddig még nem volt szerencsém látni a C.A.F.B.-t élõben, igen kíváncsi voltam a hangzásra. Nos, egészen másképp szóltak élõben, mint a lemezen (mondjuk ez elég közhelyes dolog, hiszen az esetek 95%-ában így van), fõként a gitár volt zajosabb, és a szinti egy kissé hátrébb lett szorítva, de azért teljesen nem lett eltûntetve. A sound egyébként tiszta és élvezhetõ volt.
Egy idõben sokat lehetett hallani arról, hogy kisebb problémák vannak a csapatnál, itt azonban nyoma sem volt ilyesminek, Szakácsi Greg énekes/gitáros végig egy hatalmas vigyorral az arcán pörgött a nóták alatt, de ez elmondható a többiekre is, még Laca a dobok mögött is teli tüdõbõl nyomta a szövegeket. Az egybõl lejött, hogy nagyon együtt vannak, és tökéletesen élvezik, amit csinálnak. A csapat nem sok pihenõt engedélyezett magának és az elõl ugrálóknak, szinte szünet nélkül jöttek az olyan király nóták, mint a Budapest, vagy a Rituális Rémtettek klasszikusa, a Nõ vagy, csak nõ. Érdekes módon a viszonylag kevés átkötõ szöveg ellenére is érezhetõ volt a kontaktus a banda és a nézõsereg között, mindenki teljesen egy hullámhosszon mozgott. Teljesen megérdemelt volt a buli végén a vissza kórus, így lelkizés helyett (Greg szavaival élve: "lelkizni csak a majmok szoktak...") még eljátszották a Szamárindulót is, feltéve ezzel a koronát erre a fergeteges bulira.
Azt hiszem, ezentúl ha C.A.F.B. koncert közelében járok, biztosan nem fogom kihagyni. És csak ezt tudom tanácsolni mindenki másnak is!

Ákos

 
Hírek
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Mytra

Decemberben készült el a legújabb videóklip az "Initium" című dalhoz

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!