Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Kecskemét, Pikong - 1998. április

Csak a véletlennek köszönhetõ, hogy tudomást szereztem a koncertrõl. Mint utólag kiderült, a csapat leküldte ugyan a plakátokat, ám a helyi szervezõknek valamilyen rejtélyes oknál fogva ezeket nem sikerült kiragasztaniuk. (Vagy ha igen, akkor elég rendesen álcázták...) Talán ennek tudható be, hogy kevesebb, mint fél ház fogadta a színpadra lépõ négyest.
Bevallom õszintén, saját hibámból a buli elejérõl lemaradtam, ám amikor megérkeztem, és elõre "küzdöttem" magam, megnyugodva tapasztaltam, hogy mindössze három dalt szalasztottam el. A koncert a Zanza album nótáira épült, így sajnos nem alkothattam képet a tavaszra várható új lemezrõl. Mivel eddig még nem volt szerencsém látni a C.A.F.B.-t élõben, igen kíváncsi voltam a hangzásra. Nos, egészen másképp szóltak élõben, mint a lemezen (mondjuk ez elég közhelyes dolog, hiszen az esetek 95%-ában így van), fõként a gitár volt zajosabb, és a szinti egy kissé hátrébb lett szorítva, de azért teljesen nem lett eltûntetve. A sound egyébként tiszta és élvezhetõ volt.
Egy idõben sokat lehetett hallani arról, hogy kisebb problémák vannak a csapatnál, itt azonban nyoma sem volt ilyesminek, Szakácsi Greg énekes/gitáros végig egy hatalmas vigyorral az arcán pörgött a nóták alatt, de ez elmondható a többiekre is, még Laca a dobok mögött is teli tüdõbõl nyomta a szövegeket. Az egybõl lejött, hogy nagyon együtt vannak, és tökéletesen élvezik, amit csinálnak. A csapat nem sok pihenõt engedélyezett magának és az elõl ugrálóknak, szinte szünet nélkül jöttek az olyan király nóták, mint a Budapest, vagy a Rituális Rémtettek klasszikusa, a Nõ vagy, csak nõ. Érdekes módon a viszonylag kevés átkötõ szöveg ellenére is érezhetõ volt a kontaktus a banda és a nézõsereg között, mindenki teljesen egy hullámhosszon mozgott. Teljesen megérdemelt volt a buli végén a vissza kórus, így lelkizés helyett (Greg szavaival élve: "lelkizni csak a majmok szoktak...") még eljátszották a Szamárindulót is, feltéve ezzel a koronát erre a fergeteges bulira.
Azt hiszem, ezentúl ha C.A.F.B. koncert közelében járok, biztosan nem fogom kihagyni. És csak ezt tudom tanácsolni mindenki másnak is!

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!