Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Második nagylemezét jelentette meg a Twister zenekar, mely a júliusi Hammerworld mellékleteként jelent meg. A zenekar azóta is folyamatosan jelen van a hazai rockéletben, és akinek tetszett az első lemez, annak biztosan be fog jönni a Duplacsavar is. A zenekar gitárosával Szávai Gergővel beszélgettünk a múltról, jelenről és jövőről.



Utoljára az első lemez megjelenése után beszélgettünk, szinte napra pontosan 2 éve. http://www.rockgyemantok.hu/interjuk/996-twister-az-oerdoeg-lanya Mi történt veletek azóta és a második nagylemez kiadása közt?


Sziasztok, szia Rob! De gyorsan eltelt 2 év, félelmetes. Az első lemez után, volt egy sikeres lemezbemutatónk a Club 202 ben, aztán egész ősszel turnéztunk a Junkies zenekarral, 2012-ben leforgattunk két videot is. Az első az Így imádlak nótára, a másik pedig a címadó Ördög Lányára készült. Tavaly jó sokat koncerteztünk, nyáron Pannónia feszt is volt, Zorall sörolimpia is, ekecsi rockfesztivál is, meg már nem is tudom. Ősszel a Rubicon zenekarral is csináltunk pár közös megmozdulást, közben meg már terveztük és írogattuk a kettes lemez anyagát. Karácsonyra jött a kislemez, aztán év elején hullámvölgybe kerültünk, ami minden zenekar életében néha előfordul, ráadásul Boltsek Andival is elváltak útjaink. Mint a kutya, úgy megráztuk magunkat, meg átdumáltuk a szituációkat, és egy huszáros mozdulattal irgalmatlan erővel belevetettük magunkat a lemezbe, és megpróbáltunk csak arra koncentrálni, nem sebeket nyalogatni, aztán jött a stúdió…

Tavaly elkészült egy négyszámos Lp... ennek milyen sikere volt? Külföldön megpróbáltátok promótálni?


Igen, ez volt az „Insight” 4 számos angol LP. Az első lemez legjobb 4 dalát vettük fel angolul. A kiadónk sok helyre elküldte, aminek később meg  is lett az eredménye. Arra lettünk figyelmesek, hogy Columbiából kegyetlen sokan pöckölgetik a facebook oldalunkat, meg Spanyolországból, Mexicoból. Még a meghívásig nem jutottunk, de szívesen vennénk. Most meg éppen egy Argentin úriemberrel van levélváltásban Levi, aztán majd kiderül hogy mi lesz a történet.. Úgy hogy eljutott azért pár helyre az anyag, nagy szeretetben, békességben...

 



A második nagylemez, a Duplacsavar lemez ismét a Hammerworld mellékleteként jelent meg. Ennyire biztosra akartatok menni?

Biztosra menni nem igen lehet manapság, de az első lemeznél bejött a történet, és a viszonyunk is jó a kiadóval, és még tavaly rákérdeztek, hogy mik a nagy tervek. Ez a dupla szám jó ötletnek tűnt ismét, így hát a cél nem is lehetett más, mint hogy nyáron visszatérünk, egy második lemezzel. Nagyon kemény finis volt leadás elött pár hónappal. Pető Tomival, Wisdom Gabesszal már zombik voltunk. Időben sosem sikerül semmit elkezdeni ugye, befejezni meg be kell.



Mennyire lehet leszűrni így, hogy mennyi a valós érdeklődés a zenekar iránt?

Hálistennek nagyon sokan írnak, nagyon sok levelet kapunk, és ami a nagy kérdés volt, hogy túl lövünk e az első lemezen. Mindenki erre volt kíváncsi. Főleg mi. A reakciókból ítélve, nagyon úgy fest hogy sikerült. Visszatérve a kérdésedre, szerintem ez még majd később fog kiderülni. Az újsággal még kinn van a lemez ugye augusztus végéig, addig még biztos vesznek, meghallgatnak. Ősszel majd meglátjuk hogy folytatódik a véleményezés. Ismétlem, egyenlőre nagyon pozitív a történet.

Meglepően dögösen szól a lemez. Hol vettétek fel, és kinek köszönhető ez a minőség?

Igen, köszi. Ez mindenképpen koncepció volt. Keményebb hangzást akartunk, mint 2 éve. Metálabbra vettük a gitárokat is, amennyire lehetett kitettük előre, és amiben nagy előrelépés történt az a bass gitár. Jóval zakatolósabb, feltűnőbb, dögösebb lett. Balázs is kellett hozzá persze, aki odahintette hajszálpontosan az alapokat. A minőség egyértelműen Gabesz barátunknak köszönhető. Ugye nem is kell már lassan mondani, hogy ha a Twister emleget egy Gabeszt, akkor az csak a Wisdom gitáros lehet. Mindig is vele dolgoztam, már a Twister előtt is. Az első lemezt is vele vettük fel. Felesleges elmondani, de azért megemlítem, hogy nem is jött szóba más stúdió, se más hangmérnök, ez mindig is így volt, és remélhetőleg így is lesz. Mondhatom hogy Gabesszal nagyon jól együtt tudunk dolgozni, és most meg főleg volt zsúfoltság, mert közben Ők meg dolgoztak az új Wisdom lemezen, úgy hogy volt hippodrom. Hulla fáradt volt mindenki a végére. De ezt is túléltük.

Az előző lemezhez két klip is készült. Mikorra várható és mely dalra a következő?


Igen, már megvan a dal is, a stáb is, már csak egy időpont kell, meg az új ruhák, és kezdjük is. Akkor sorba. A Hős című dalra lesz a klip, ami a lemezen a nyitó momentum ugye. Vajtó Laciékkal csináljuk megint, ők követték el Az Ördög lánya videót  is. A ruhák meg készülnek Kapuszta Krisztánál, ahogy megszokhattuk. Abszolút finisben vagyunk, lassan össze áll minden, elkészül a forgatókönyv is, aztán két tenyérrel belecsapunk a lecsóba. Imádjuk a klip forgatásokat, hihetetlen csinos lányok, egy két üveg dél dunántúli csürdöngölős, aztán igazából már nagy baj nem lehet. Remélhetőleg megint hasonló lesz a szituáció.

A dalok hihetően valós témákról szólnak... mennyire viszed be a szövegekbe a magánéleted?

Teljesen. Az Árnyékharc című dal, meg szó szerint én vagyok, rólam szól. De szinte mindegyikre igaz ez. Vagy megtörtént az eset, vagy megfog. Marha nagy jövőbe látó vagyok, mi?
Mondjuk vannak olyan szövegek is, amiről csak álmodozom, pl az az ikerpár a Ne Ébressz Fel nótában. A legkedvesebb szöveg nekem Az Óceán felett című, meg ugye az Árnyékharc. De nehéz kiemelni egyet is, egy hónap múlva meg majd más lesz a kedvenc.



Nagy hangsúlyt fektettek a külsőségre is. Szerinted sokat számít, ha egy zenekar nem "utcai" ruhában koncertezik?


Szerintem nagyon sokat. Sokan biztos nem értenek ezzel egyet, mert ugye azt szokták mondani, hogy a zene a lényeg, nem az hogy, hogy nézel ki a színpadon, de szerintem marha fontos. Mint említettem pár kérdéssel előbb, teljes új menetfelszereléssel érkezünk ősztől. Kriszta nagy munkában van, mindenkinek már megvan az új felöltő, elég extrémek lesznek. Ugye ezt is említettem már, az új klipben is láthatóak lesznek. Balázsé már készen van, de nem veheti még fel koncerten. Ezért nem jó ha elsőnek készül el a ruhád.  Mondtam Krisztának, hogy az enyém ráér utoljára.

Te játszol a Noa Rock zenekarban is... mennyire lehet összeegyeztetni a két zenekar elfoglaltságait?


Igen, már másfél éve, mióta a Noa Rock megalakult, részese vagyok a históriának. Egy borongós téli délután írt rám Noa , hogy mi lenne ha gitároznék az új formációjában. Tetszett a zene, kedvesek voltak az emberek, aztán nem sokkal később már a lemezt rögzítettük.
Próbáljuk úgy csinálni, hogy ne legyen átfedés, se a próbákban, se a koncertekben. Lesz is ősszel pár közös buli, így a legegyszerűbb. Így mindenki a helyszínen van.

Nemrég hallgattam meg a Neo Fm-en készült interjút, mely Boros Lajossal készült... a közepétől eléggé pesszimistának tűntetek, a poénkodás mellett. Változott azóta a helyzet? Érdemes manapság koncertezni, lemezt kiadni?

Emlékszem igen, vidám 2 óra volt az. Hol tudtad meghallgatni? Érdekelne..

A Neo Fm interjút a http://www.twistermusic.hu/?id=media oldalon tudtam letölteni,és meghallgatni

Ez fenn volt az oldalunkon?? Nem is tudtam, haha. Nagyon jó kérdés amúgy. Szerintem lemezt kiadni mindenképpen. A koncertezés meg egy külön történet. Mi is végigjártuk az összes létező klubot, úgy Pesten, mint vidéken, saját költségre, cuccokkal, stb. Ezt kár is ragozni, minden zenész, zenekar ismeri ezt. Egy kicsit mostanság változtattunk a dolgon, főleg az itt uralkodó rossz helyzet miatt. Vagyis ez kényszerített rá . Nem akarok nagyon belehömpölyögni a témába, mert lehetne ezt vesézgetni hosszú mondatokon át. Minden más melóban is túlélés van. Mondjuk csak hallásból tudom ezt a részét.  Próbálunk inkább nagyobb bulikat csinálni, lehet ritkábban játszunk, de akkor hippodrom van. A kis klubok haldoklanak sajnos, valahogy kiveszett az emberekből a koncertre járás. Persze nem a nyári fesztiválokról beszélek, abszolút a klub életről. Tényleg nem akarom bele lovalni itt magam, mindenki érti  hogy miről van szó szerintem. Meg amúgy is, ne legyen negatív hangulatú ez a kvíz kérdés.  Csinálja mindenki maga erejéből ahogy tudja, a legszebb meg az lenne ha egymást segítve próbálnánk itt túl élni a nagy magyar valóságot...

Hamarosan vége a nyárnak. Mik a Twister tervei az őszre?

Sajnos vége, ne is mond. Nemsokára megint a fagyoskodás, meg azok a nagy fehér téli medvék fognak itt ordibálni.
Az első most a klip ugye, erről beszéltünk. Lesz szeptember elején egy Metal War fesztivál a népligetben, amit Güzü barátunk szervez, ott fellépünk, aztán lesz egy nagy koncertünk a Moby Dick zenekarral októberben a Club 202-ben, ahol szerintem először durranunk be az új felszereléssel.. Meg említettem, hogy Noa Rock – Twister bulik is lesznek. Meg ami még nagy terv, és csak a fű alatt jegyzem meg, az egy önálló buli, lemezbemutató gyanánt. De itt még, az időpont ismeretlen, de a helyszín az nem. A többit majd meglátjuk.

http://www.twistermusic.hu

https://www.facebook.com/twisterrocks?fref=ts

-Rob-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!